Закупих си устройство за автоматично включване на светлините от "Конрад". Захраних го от кабелите на ключа за светлини, но ми включва габаритите и десния фар. Има ли някой представа как трябва да се свърже за да свети и левия фар автоматично.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автоматични светлини за Терано 2
Свий
X
-
До: Автоматични светлини за Терано 2
Нещо схема, картинка, снимка поне?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
-
Абе да ти кажа и аз бях сложил такива на тераното. Дали бяха некачествени не знам, ама ми изгоря копчето за включването им. Не разбирам много от тоци и жици ама изгоря копчето. Пък може и да е било монтирон неправилно. Та беше много неприятно.
Иначе е глезотия.
УспехГласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.
Коментар
-
Понеже схемата остана в гаража където е и колата ще я опиша по спомен. Кабел за захранване на устроиството + след контакния ключ. Кабел за светлини + преди ключа за светлини. Кабел за светлините след ключа. Кабели за габарити леви, габарити десни. Резервен кабел (вероятно за контролна крушка) и маса. В случая става въпрос, че устройството работи след 4 секунда, но не включва левия фар, а при превключване ръчно от ключа светват и двата. Вероятно има някакви релета за леви и десни светлини, но не успях да ги намеря. Въпроса е ако някой вече е поставил такова устройство на Терано да сподели как го е направил. Иначе това което ми идва на ума е от десния фар през реле да сработва и десния, понеже вероятно инсталацията не е изчислена за товар от две крушки.[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
Първоначално публикуван от nola Преглед на мнениеЗакупих си устройство за автоматично вкл'чване на светлините от "Конрад". Захраних го от кабелите на ключа за светлини, но ми включва габаритите и десния фар. Има ли някой представа как трябва да се свърже за да свети и левия фар автоматично.
Коментар
-
от ключа пуска + само по един кабел. Към него вързах кабела посочен за светлини след ключа. Това което не проверих, данеби през ключа да прекъсва и маса някаква. От схемите които намерих нищо неможах да се ориентирам. То небяха релета, ключове, бушони, куплонги и други джаджи.[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
Понеже не можах да спя, за да мисля къде е проблема, разглобих отново таблото. Оказа се, че наистина ключа пуска + за фаровете по два кабела. Даже има и един кабел, който е отделно от голямата клема, на който също се се появява + и него захраних. В крайна сметка, при запалване на двигателя устройството се включва след 4сек. Работят габаритите и късите светлини, но ... не сработват дългите. Само светкавицата работи, но това е малък проблем. Включва се ключа за късите светлини и се появяват и дългите.
Абе, този гъдел не е проста работа. По скоро ел. схемата на Нисан Терано 2 е японска работа[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
айде малко жокери
дългите са включени постоянно
късите се пуска през реле през ключа
а и освен тва при превключва маси релето (ако не бъркам)
абе разгледай си схемата като хората
но мисля че подхождаш неправилно щото прекъсваш след ключа а не преди негоИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Tова устройство си е "байпас" на ключа. Самото то се захранва от контактнич ключ. Взема + за светлините преди ключа за фаровете и при стартиране на дигателя изчаква определеното време и пуска фаровете и габаритите след ключа за фарове. Просто е, ама докато разбера кой кабел за какво е зор видях. между другото, десните фарове сработват през две релета, а левите директно. Абе лесно си беше на Ладите и Москвичите, ама нали трябва да вървим напред, сега ще се мъчиме.[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
здравейте пиша за първи път в този форум,така че може нещо да объркам,както и да е.Ако не си решил проблема с фаровете,може да ми звъннеш0886917755 да ти покажа как съм ги направил на моя(Форд Маверик 2,4I 12V) става дума за 4релета (1то не е задължително,прекъсва фаровете когато въртиш на стартер)другите3 са преди ключа.Форд Маверик 2,4i 12v 1994.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар