Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Турбо на Паджеро 2, 2.5, 4D56, молба за съдействие от по-опитни ;)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Турбо на Паджеро 2, 2.5, 4D56, молба за съдействие от по-опитни

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Колегата явно има предвид да използваш от старото турбо корпуса на 'топлата' част - тази през която излизат изгорелите газове / изпускателния колектор...
    Тя си е чугунен корпус, докато от новото турбо да използваш останалите чаркове - турбина, студена част (към всмукателния колектор) и т.н.
    Точно:
    Поне на мен се е случвало няколко пъти да правя тази глупост докато бачках в сервиз за турбини.

Коментар

Не ми се отваря ново турбо... Мислих го в интерес на истината, но не съм сигурен дали ще го сглобим както трябва...
      Уж било балансирано заводски ала-бала може и да не е важно, но ако не е
      По-добре да не бях свалял оригинала.... Той си работеше като за 350-400 лв втора употреба от морга
      MMC Pajero, 2.5, 4D56

Коментар

Ако е еднотипно турбото не би било проблем... В края на краищата 'топлата' част си е една чугунена капачка, която не влияе на балансировката на турбото...
        Единственото важно е размера/луфта до турбината да е същия както на 'новата'... Т.е. да е със същите вътрешни размери...
        Дори и малки отклонения не са допустими - турбината няма да може да си докара налягането...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Вади смело топлата част, няма нищо общо с баланса.

Коментар

Почти съм сигурен че няма да стане....
            Не знам старото турбо дали не е сменяно - не знам това къв му е истинския произход, макар да се досещам.
            Чисто визуално има разлики в перките на двете...

Пък и като натиснах продавача по мазола- ми изпрати правилното турбо...
            с отстъпка...
            Проблема е чакането на новото.

Ша пробвам да сглобя това с "down pipe" ако успея ше имам за продан на добра цена такова с 5 точки...
            MMC Pajero, 2.5, 4D56

Коментар

На 99% съм сигурен производителя на показаното турбо от снимката горе предлага само патрон или касета (не знам как се казва точно в България) на която пасват твоите охлюви. Едва ли е променил профила на лопатките при патрона или при цяла турбина. Разликите които си видял е със сигурност разлика в наклон, дебелина и извивка в самите лопатки.
              Късмет и успехи.

Коментар

Интересно. Ша се заиграя утре. Мерси за акъла!
                Като стане бирата е от мен. [emoji122]
                MMC Pajero, 2.5, 4D56

Коментар

Да си сигурен: вадиш твоята топла част, чистиш добре, разменяш, стягаш на моменти и съблюдаваш дали ще затегне някоя турбина. При наличие на затягане значи не е наместена симетрично топлата част или едната турбинка е по голяма. Ако се движат свободно и двете оси с чужди топли части значи като периферни размери и профили са идентични.

Коментар

От снимката ми се види пукнат неговият фланец, точно между двата отвора. Освен това може да е изметнат, съдейки по чернилката на контактните повърхности. А и освен това е закършил шпилки при разглобяването, така че добре да прецени дали си струва да прави тази размяна.

Коментар

Да. Има пукнатина, за която с кеф забравих. А и гарнитурата беше изгоряла, което ме навежда на мисли за изметване...
                      Утре ще гледам на светло.
                      MMC Pajero, 2.5, 4D56

Коментар

Пукнатото да не те притеснява пак върши работа (може и по зле). Измятането се лекува с нова гарнитура и паста която не помня заглавието. Шпилките скачат като зайци кат видят малкия флекс с 1мм. диск за рязане, менгеме, оксижен, чук и бойна права отверка.

Коментар

Първоначално публикуван от puh4 Преглед на мнение
                          Шпилките скачат като зайци кат видят малкия флекс с 1мм. диск за рязане, менгеме, оксижен, чук и бойна права отверка.
                          И вълшебните думи... да не забравяме.

Коментар

Забравих да ги спомена.
                            Последно редактирано от puh4; 19-08-14, 22:28. Причина: Дописване

Коментар

Аз пък не ги знам...
                              Пу да му @$а ...
                              [emoji20]
                              MMC Pajero, 2.5, 4D56

Коментар

Сутринтта пиейки кафенце преди да сменям топла част, или да правя down pipe реших да използвам гугъл. И о изненада първата обява в продавалник - турбо за паджеро2 без интеркулер...
                                Егати късмета-колектора с три точково захващане вече е у мен..[IMG]Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1408555466486.jpg
Прегледи:1
Размер:33.6 КБ
ID:5605943[/IMG]
                                Благодаря на всички за помоща. Най вече за определяне на модела който трябваше да търся по обяви.[emoji106]

Пс. Междувременно правилното турбо пътува към БГ. Някой ако има нужда да обажда.
                                MMC Pajero, 2.5, 4D56

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X