Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доста висок разход на Паджеро 3.2 DID Помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доста висок разход на Паджеро 3.2 DID Помощ

Колеги моля за помощ! Откакто взех джипката разход под 17-20 литра на 100 градско несъм имал.Смених въздушен, маслен и горивен филтър но няма промяна. Закарах я на диагностика и ми откриха"Проблем с превключвателя на празен ход на дроселовата клапа"... Дайте малко акъл как да процедирамс тази дроселова клапа (чисти ли се или се сменя с нова). И възможно ли е да е другаде проблема с горенетоГоворех с други познати със същите джипове и ми казаха че разхода им е към 13-14 литра градскоОт Хасково съм а колата е Mitsubishi Pajero 3.2 DID 2001 година къса база, карам на задно само рядко да включа 4x4!Прочетох първите 10 страници от подфорума но не намерих подобна тема извинете ме ако има такава...

От: Доста висок разход на Паджеро 3.2 DID Помощ

Автоматик ли е твоя?Моя гореше 16 градско.....и смени душманина
    Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
    Disco 1 бекъп
    Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
      Автоматик ли е твоя?Моя гореше 16 градско.....и смени душманина
      Аха, освен това виж някое колело да не е набило спирачки. Дроселовата клапа не работи като при бензиновия ДВГ и няма отношение към разхода.

Коментар

Автоматик е....как да разбера дали колерото е набило спирачки....малко мудно се държи джипката иска си понастъпване но неи давам жеги гродско карам 60 макс.

Коментар

Tрябва да се проверят и EGR, DPF ако има... Отделно, че за автомат с този двигател си на горната граница на разхода, поне като сравнявам от отзивите по наши и чужди форуми.

Коментар

Нормален е разхода. Това тежкото купе със 170 к.с. доста трудно се ускорява. Мой познат имаше адно време такова извън градско при леко каране гореше 12 л/100 к. Купуван е нов от Балканстар. На мой познат туарега 3,0 комбиниран разход му дава 16-18/100.
            А ако задържат спирачки щеше да се подпали колелото преди да се усети по-голям разход. Аз имах такъв проблем на стария джип и разлика в разхода не съм усетил.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А термостата как е?

Коментар

Това е дизел и термостатът няма много принос в разхода. Не че е лошо да е наред.

Ако същият модел ръчка харчи 13-14 градско, за автомат 17-20 ще да е почти нормално.

п.п. нема-нема и се намери някой дето да се изненада че автоматът го гърби с 20-50% отгоре на разхода - не от лошотия, ами защото така е устроен.

Коментар

Потвърждавам думите на Ясен.Явно си е добре джипката.Даже да е читава скоростната кутия на кръстовищата се хващах, че набивам много газ.Пък на задръстване е ужас.Тръгни спри с 2 тона,само на спирачки.Иначе си е супер джипката,ама то разход и поддръжката те убиват.
                  Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                  Disco 1 бекъп
                  Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

градско в Хасково ми звучи като 5-6км най-много, после изстива мотора и пак 5км... Може и да си е добре - ще разбереш като го пробваш на дълъг път...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За 3.0Д на БМВ разликата е 2,5-3 литра по висок градски разход на късо с прецакани термостати. Не ме питайте откъде знам!
                      При извънградското нямаше разлика.

Коментар

Колеги благодаря за вниманието
                        Извън градско ми харчи към 10,5 на 100 в това съм сигурен...като го купих го напълних до горе и засякох...ще проверя и термостатите но си загрява добре и температурата на таблото е закована точно където трябва...преди да тръгна почти винаги го оставям да поработи 2-3 мин. на празен ход.

Коментар

Извън града разходът ти е нормален. Остава казусът с почти двойния разход в града, при положение, че не настъпваш много според думите ти.

Коментар

Наистина, щом на дълго нещата са наред, явно тази голяма разлика идва от "типа" градско. Има "градско" и "градско", та най-вероятно всичко си е ОК.

Коментар

Паджеро не се слави с нисък разход на гориво! Аз (макар да е с ръчна СК) съм го "докарвал" до 18/100. Задържаха ми спирачки. Сега последно пак беше около 16/100 (е верно, че беше в един сервиз, ама ...). Аз го карам на съвсем кратки разстояния. Нещо от сорта 3км. сутрин и 3км. след обяд (това повечето време).
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X