Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Омасляване на подгряваща свещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Омасляване на подгряваща свещ

Става въпрос за Диско 300 ТДИ.Та след като температурите паднаха малко,двигателя спря да пали от 1/4 оборот.В смисъл пак бързо пали ама имаше едно забавяне на някой от цилиндрите,като чели палят три и след малко и четвъртия.Цялата тая работа беше съпроводена от съвсем малко сив дим.Естествено помислих че е от някоя от свещите.Веднага ги смених,като при смяната установих,че по една има омасляване.
    И до сега си пали все така,а аз много мразя нещо да не е наред.
    Та въпроса ми е имате ли идея от какво може да става така?

Жокер 1:От известно време има теч на масло от двг.,ама още не съм се занимавал с него.
    Жокер 2:Преди лампата на маслото след запалване изгасваше моментално,а сега една две секунди продължава да свети.
    M.P.

До: Омасляване на подгряваща свещ

Щом си сменил свещите и си сигурен в тях,причините за по късното палене на четвъртия цилиндър,може да са само две,според мен.Голяма разлика в компресията/причини много вкл.и клапани/ и втора,неправилно впръскване на горивото.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Интересно ми е за клапаните....
      M.P.

Коментар

От клапани обаче няма да се омаслява. Може да се омаслява само от проблем с бутало/сегменти...
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първо измери компресията на цилиндрите. После другите работи...

Коментар

Ами може да пиша некоя глупост ама може ли да е от гумички на клапаните?
            M.P.

Коментар

Ами не знам дали има гумички. Иди да измерят компресията и много неизвестни ще отпаднат.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                Ами може да пиша некоя глупост ама може ли да е от гумички на клапаните?
                От гумичките ще има разход на масло /по щеката/ другото го е казал quadra-та
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                  Ами не знам дали има гумички. Иди да измерят компресията и много неизвестни ще отпаднат.
                  Има малко
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-12-07, 11:11.
                  Land Rover Discovery:
                  - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                  Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Аха, има значи . Ама да шурти толкова много, та чак да омазва подгряващите свещи, не ми се вярва...

Коментар

Абе на тоя цилиндър нямаш компресия.А тя къде се губи не се знае.Можеш да започнеш от гумички разбира се,най-евтино е.После вариантите са още 2,и все поправими.
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Най лесно се познава от къде духа,като сложиш един бял лист зад аспука,ако има капки масло ,за сегменти си,виж си и задния джам и бронята над аспука за омазняване !

Коментар

Свеща е била мазна защото не е работила!!!

Другото е мерене на компресия .... и ще си стане ясно.

От гумички не може да губи компресия. Само да гори масло.
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Здравейте, поздрави от поредния новобранец във форума! Понеже и при мен има подобен проблем се включвам - ситуация: FORD RANGER 2,5 D ,1999г., 240 000 км - реални. Имал съм следните случаи: 1.пикапа пуши сиво и не вдига повече от 80 км/ч , температури -15 -20 градуса (бях тръгнал да спасявам приятели със закъсали дизеларки в Банско). Всичко това беше вследствие задръстена цедка в помпата, работа за 5 -10 минути, ако го знаеш.
                            2. пали перфектно (1/4 оборот), но двигателя тресе 1-2 минути след запалването - повредена свещ 1бр.
                            Сега - пали добре (1/4 - 1/2 оборот), тресе и пуши сиво докато не го форсирам - смятам да проверя дюзите - производителят препоръчва проверката им на 80к километра, а съм сигурен , че не са пипани. В поцес на търсене на добър сервиз съм, защото ми е омръзнало от майстори работещи на принципа " опит / грешка".
                            Поздрави и хубаво коледно настроение!

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                              Веднага ги смених,като при смяната установих,че по една има омасляване.
                              И до сега си пали все така,а аз много мразя нещо да не е наред.
                              Та въпроса ми е имате ли идея от какво може да става така?
                              Нещо си бъбрим на вятъра май.Извади подгряващата свещ от същият този цилиндър и виж,дали и тя не е омаслена пак,може да ти е прекъснато електроопроводяването до нея.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X