Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 4 - Мнения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery 4 - Мнения?

Здравейте,

Бихте ли споделили мненията си както "+" и "-" на новия Дискавари?

От: Land Rover Discovery 4 - Мнения?

За мен Диско 4 има само един минус - дизайнът отвън. Прекалено много разчита и на електроника когато преодолява разчупен терен, но това дали е плюс или минус, е много "според зависи".
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-09-13, 12:52.

Коментар

Здравей и на теб. Нали не си мислиш, че си първия тук, който задава подобен въпрос?
      Има няколко теми по въпроса (за Диско 3 и 4) - даже съвсем скорошни. Там има и +-ове и -нуси (за едни +, да други -)

Сигурен съм, че търсачката ще прояви желание да съдейства.

С уважение,

Коментар

А някой може ли да насочи към конкретна тема? Търсачката поне на 'discovery 4', 'дискавъри 4', 'диско 4' не дава смислен отговор на поставения от колегата въпрос.
        Обмислям също смяна на автомобил/автомобили.
        Тъй-като доста често ходим по планините, напоследък всичките по-дълги пътувания ни правим с Кашкая... Който на асфалта е като лека кола. И е на около 40х.км, но много му липсват бавни скорости за черните пътища.
        Маздата вече е на 100х.км, и е разкошна безпроблемна машина, но не става извън пътя, затова все повече бива изоставяна на паркинга при такива пътувания особено зимата (тя е само предно предаване).
        Тъй-като автомобила ми трябва да отговаря на няколко взаимно изключващи се параметри, като - технически здрав и безпроблемен, що-годе луксозен и комфортен (все пак ще бъде основния ми служебен автомобил), умерено бърз (да не е по-бавен и с по-лоша динамика от настоящите ми 150к.с. автомобили), добре стоящ на асфалт, и в същото време - с достатъчно добри качества извън пътя (нали лимките в главата трябва да се раздрънкват).
        И ако е дедесарка - още по-добре.
        Та ми дойде идеята за Диско 4, SDV6, HSE...
        Цената му нов ми изглежда прекалено и неразумно висока... Затова смятам да се ориентирам нещо втора ръка около 30х.евро без ДДС .
        Разглежданата по други форуми информация не е еднопосочна - капризните руснаци хвалят LR4, като доста безпроблемен. А в други форуми информацията за този модел е доста негативна.
        И затова допълнителна информация от първа ръка би ми била изключително полезна за изключване или включване на този модел като потенциална покупка..
        Така, че моля за снизходителност и за информация. Или ако колегите имат спомени в коя тема има подобна информация - да ни насочат натам.
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не съм имал такова Диско но имам някой преки впечатления. Първото е, че за моите габарити става - 75 кг. За някой по-внушителен ще е тясно. Няма нищо общо с предните модели. Като поддръжка си е скъпо и става основно само в сервиз. Колкото и да съм заклет фен на марката не бих си купил точно този модел. Бих се огледал за Jeep Wrangler Unlimited или Гранд Чероки.
          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Какво се разбира под скъпа поддръжка - ТО, или чести непредвидени ремонти?
            До момента сравнително скъпа поддръжка бе в Тойота на Авенсис 1.6 - около 400лв на 15х.км...
            А сега на маздата поддръжката е доста по-евтина - около 200лв/15х.км... Става въпрос за поддръжка само в официалните сервизи, и за щастие - без нужда от непредвидени ремонти...
            Смятам да действам така:
            1. Проучване мнения за машината от собственици във форума
            ако везните продължават да натежават към този модел:
            2. Посещение до официалния представител, събиране информация за ТО, често срещани проблеми и опит за тест-драйв
            3. Търсене на подходящ екземпляр.

Като резервен вариант обмислям Рендж ровър - по-голям, а примерно същата технология/двигател/окачване...
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Какво се разбира под скъпа поддръжка - ТО, или чести непредвидени ремонти?
              До момента сравнително скъпа поддръжка бе в Тойота на Авенсис 1.6 - около 400лв на 15х.км...
              А сега на маздата поддръжката е доста по-евтина - около 200лв/15х.км... Става въпрос за поддръжка само в официалните сервизи, и за щастие - без нужда от непредвидени ремонти...
              Смятам да действам така:
              1. Проучване мнения за машината от собственици във форума
              2. Посещение до официалния представител, събиране информация за ТО, често срещани проблеми и опит за тест-драйв
              3. Търсене на подходящ екземпляр.

Като резервен вариант обмислям Рендж ровър - по-голям, а примерно същата технология/двигател/окачване...
              Само една смяната на масло в официалния сервиз и минаваш Авенсиса...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Това все още не ме разубеждава - гледам SDV6 съвсем логично си иска доста повече масло - по-големи наклони, двойно по-голям двигател, че и дизел на всичкото отгоре...
                По принцип стандартното ТО не ме притеснява чак толкова. Предполагам 'голямото' ТО с ремъци/ролки нещата ще скачат до около 1000-1500лв...

Въпроса е механичната здравина като цяло - никога не съм имал LR, а последния ми опит с английски автомобил (същия този авенсис) показа нуждата на много внезапни, изненадващи и неприятни ремонти...
                Та това ме кара да съм по-недоверчив към автомобили със SB ВИН

Коментар

Потърси информация и стари теми за Диско 3 там има повече информация възможно най-сравнима с 4ката.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-10-13, 18:45.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    Това все още не ме разубеждава - гледам SDV6 съвсем логично си иска доста повече масло...
                    По принцип стандартното ТО не ме притеснява чак толкова. Предполагам 'голямто' ТО с ремъци нещата ще скача до около 1000-1300лв...

Въпроса е механичната здравина като цяло - никога не съм имал LR, а последния ми опит с английски автомобил (същия този авенсис) показа нуждата на много внезапни, изненадващи и неприятни ремонти...
                    Та това ме кара да съм по-недоверчив към автомобили със SB ВИН
                    Смяната на ангренажен ремък (Д3 TDV6). Не вярвам на четворката да е по-ефтино...не се вижда много ясно снимката,но фактурата за смяна на водна помпа ,усурнайсе ролки, ремък и масло е на стойност 2038 лв
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0026.jpg
Прегледи:1
Размер:57.5 КБ
ID:5523706
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ето един английски сайт в който може да сравниш цени на части за различните модели: http://www.devon4x4.com
                      Може да поразгледате кое колко струва и да се сравни спрямо предишен модел. При всички положения закупуването на части от Англия ще е по-евтино, понякога даже и в пъти.
                      Поддръжката не е само консумативи както добре знаете, а тези коли си имат специфични по-слаби места. Най-добре да се чете в западните форуми за по директни впечатления за срещани проблеми.
                      Поздрави
                      Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Slick, има ли Диско3 с SDV6 двигател?
                        Марто - да информацията е показателна... Това все още не изглежда притеснително...
                        Все пак авенсиса бе с верига, а за SDV6 май говорим за ремък - където наистина ТО изглежда по-скъпо...
                        Сервизните интервали не са ли 26х.км? Т.е - почти двойно по-рядко от авенсиса...
                        А и ремък/ролки сигурно се сменят на над около 150х.км.?
                        Което би дало една не толкова скъпа обща поддръжка...

П.С. SIMOCOREX, точно ме интересуват тези 'специфични по-слаби места', които биха могли да 'вгорчат' експлоатацията
                        Западни и източни форуми почнах да чета, но има особености в конкретната експлоатация навън. А и чисто национални особености.. Например в руски форум четох само суперлативи за LR4, което пък рязко контрастира с част от западните форуми, в които собствениците са доста предпазливи в изказванията си за LR4. И доста контрастиращо с други руски форуми, където се оплюват доказано здрави в световен мащаб модели...
                        Та затова ми е малко трудно да пресея кое е истина, и кое - изхвърляне от рода 'избраната от мен марка/модел е най-най' и кое - подвеждаща информация
                        Последно редактирано от slowtraveler; 05-10-13, 19:04.

Коментар

Целта ми не е да те плаша,нито да ти го хваля, по-скоро да те подготвя . Ленд Ровър е синоним на малки, но дразнещи проблемчета
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Точно информация за по-масовите проблеми (и евентуално доколко и за колко са решими) ми е необходима
                            Не се плаша лесно, а и информираното 'попадане в трапа' доставя известно удоволствие на мазохистите
                            Например за SDV пише - 'прекрасен съвременен безпроблемен двигател'... Ама дали е така?
                            Другите неща като въздушно окачване предполагам, че няма да са на дневен ред до възраст на автомобила около 5-8г..
                            Пък ако има 2-5г нормална що годе безпроблемна експлоатация, то последващи ремонти биха били по-лесно поносими и разбираеми...

Коментар

Прекалено нов модел е, не е масов, за да има реални впечатления от първа ръка...Пожелавам ти от теб да научим какъв прекрасен автомобил е Д4.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X