Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се преборих с явлението ШИМИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се преборих с явлението ШИМИ

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
    ...............
    оригинално шангата не е плътно направена само втулката седи плътно в ухото а тампона има разстояние което позволява да има усукване нещо като унибала но в по малъка размер.
    поздрави
    При оригиналната щанга има разстояние от двете страни защото тя вулканизирана и докато е здрава няма начин да се измества,при мен въпреки че набих втулката на преса в тампона и стана доста стегната сглобка се застраховах с шайби от двете страни.
    Стефан Дянков

Коментар

А на задния мост от меки (или омекнали) тампони може ли да се получи подобна хлабавина и странично нестабилно положение на моста (не е ШИМИ, но е подобно та реших да попитам)?

Коментар

Абе така и не го видях тоя твоя дет толкова се жалваш какво прави
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Не бе, не се жалвам, много му се кефа даже! Ще звънна - за събота/неделя. Все по това време на деня ми остава време да мисля за колата!

Коментар

Онзи ден имах случай с един Самурай с пружини,страшно меки тампони на носачите и луфт в напречната щанга.Направих щангата по горе посочения начин,но пак имаше шими . Накрая се указа лош баланс на гумите.Така ,че причините се указват комплексни. При принципно меки тампони по окачването най-малкия дисбаланс по ходовата част било то гума,джанта,дори и била тя задна може да предизвика шими.
            Стефан Дянков

Коментар

Указват се целите по които трябва да се стреля. Когато си открил нещо, се Оказва че е нам си как.
              Следващи причини, които можеш да забележиш са прекален лифт, претоварване на автомобила, сложен високочестотен напречен профил на пътя, ...
              Общият проблем е недостатъчна напречна коравина на окачването. Каквото и да води до нея - вкарва колата в такъв резонанс на разни скорости.

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
                Онзи ден имах случай с един Самурай с пружини,страшно меки тампони на носачите и луфт в напречната щанга.Направих щангата по горе посочения начин,но пак имаше шими . Накрая се указа лош баланс на гумите.Така ,че причините се указват комплексни. При принципно меки тампони по окачването най-малкия дисбаланс по ходовата част било то гума,джанта,дори и била тя задна може да предизвика шими.
                ами не знам откак обрах луфта на кутията и напомпах гумите на 2.5 горе доло се ядва
                само знам че като ги карах до към 50.000км меки им разказах играта никога няма да карам гума под 2 ако ше да друса поне така аз си мисля че там е проблема.
                не ми се сменят гуми с наполовината граифер така ше кара за сега.
                аз съм с полиретанови танпони по носачите но знам че серини джимнита излезли от завода без тунинг също имат удове така че малко е страно това явление.
                поздрави

Коментар

Всичко може да хлопа. И кормилната кутия да е тръгнала - пак ще го втресе в подходящите условия. И рамата да е крива, и кво ли не.

Коментар

Различните неща тресът по различен начин и всяка вибрация си има име.
                    Мъртвата вибрация (ШИМИ) е от предната напречна щанга.
                    Последно редактирано от quadra; 09-02-08, 00:44.

Коментар

Виждам че си си позволил да ми редактираш поста горе.
                      Добавил си едно (ШИМИ) което аз не съм писал защото не знам какво е.
                      Можеш ли да обясниш на всички какво е шими.

Коментар

Ще взема пак да извадя поста който двамата изтрихме по веднъж щото явно съм бил прав. Който не знае какво значи думата не пише в темата наречена с тази дума. Просто и ясно.
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

А какво е шими. Някой знае ли.

Коментар

Аз случайно знам... Ама ме е страх да кажа, да не ме бие супер-модератора

Коментар

Някой друг.
                              Димата явно не знае.

Коментар

не Дима знае. Знае също така че Пламен му е гот да разиграва тази комедия пред очите на всички защото се чувства богопомазан и като ще летят наказания после него няма да го накажат. Нищо, ще се жертваме, не е сефте.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X