Обява

Свий
Няма добавени обяви.

JEEP Grand Cherokee ZJ 5.2 V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• JEEP Grand Cherokee ZJ 5.2 V8

Здравейте! От два дена съм собственик на JEEP Grand Cherokee 5.2 V8. До сега съм карал само Патроли и реших просто за разнообразие да сменя марката и да си взема нещо бензиново и по-мощно. Разглеждах клипове, рових се тук там и на база бюджета се спрях на тази марка с известния 5.2 мотор. Съвсем нов съм в тази материя и нищо за JEEP не ми е ясно. Но пък ще се опитам да си направя една добра джипка хем за всекидневно каране, хем за софт разходки сред природата. Всякакви мнения и предложения за подобряване представянето на машината няма да са ми излишни . Ето и джипката:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160123_160108.jpg
Прегледи:1
Размер:142.3 КБ
ID:6106711 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160123_160121.jpg
Прегледи:1
Размер:138.7 КБ
ID:6106712
    Нов внос с един собственик в Германия и пълна папка със сервизна история на джипа, което не означава че е в цветущо състояние. Трака, лопа, скърца и има за смята доста работи особено по ходовата част. Поне мотора и кутията звучат добре. На първо време, разбира се, ще е регистрацията. После газова уредба, защото това си е бензинопил. Следващите стъпки ще са окачване, джанти, гуми, брони и някой лебедка за да има

От: JEEP Grand Cherokee ZJ 5.2 V8

Много е готина джипката колега, със здраве и кеф да си я караш
    РенеГАД
    VW Golf V Variant 1.9 TDI
    Honda HR-V 1.6i 4WD
    "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Първоначално публикуван от just_m Преглед на мнение
      ...ще се опитам да си направя една добра джипка.......... Всякакви мнения и предложения за подобряване представянето на машината няма да са ми излишни
      Тя е направена заводски добра, не я пипай поне първата година.
      Писал съм го преди, пиша го пак. Представянето на джипа е 80% гуми за предназначението му(евридейка, роккраулер и т.н.), 15% е водач (този които е кара да знае в конкретната ситуация как да подходи) и само 5% от Бог и блокажите.........
      Знайни и незнайни майстори и майсторчета ще те засипват с високопарни изрази, чужди научно звучащи думички, ще се кълнат "че са направили стотици джипки", та дай сега Ътстотин, после само още ътстотин, "амъ не си разбрал, че това без онова не може и е само ътстотин(те го доставят на пОловин цена)", а и за труд "ътстотин", и за .........."ътстотин" и накрая ............у-й
      За това отстрани тропаниците, преведи го в заводски вид, карай го докато "си станете близки", пък след година ще му мислим.........
      П.П. И ми звънни ако имаш въпроси, телефона ми не е импулсен :-)))
      Последно редактирано от дядо владо; 24-01-16, 23:07.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Честито и от мен, с здраве да си я караш и много безаварийни километри.

Коментар

Единствено скоростите са слабо място на модела след фейслифта, ако се кара с акъл и внимателно живеят. Иначе им идва нанагорно с този въртящ момент който трябва да преглъщат и скоропостижно си отиват. И за там има решение обаче така чене се коси. За в Търново може да потърсиш колегата Ивелин с белия Експлорър, той ги понаучи американките от доста време вече. Иначе както казва Владко звънкай не се искат пари за съвети мнения. Ето ти и моя телефон 0878 944 606
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            Единствено скоростите са слабо място на модела след фейслифта, ако се кара с акъл и внимателно живеят...........
            Ами като се позаслушам, мисля че кутията вие, но само на първа или поне не я чувам на другите скорости заради странични шумове. Тръгвам като електричка . Вече съм на търновски табели и тези дни се заемам със газификацията. После са "дребните" неща по ходовата част.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              ...карай го докато "си станете близки", пък след година ще му мислим........."
              Напълно подкрепям! На мен ми трябваше година, докато разбера дали искам да си я карам тази кола.

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
              ...Ето ти и моя телефон 0878 944 606...
              Еййй...ще се изядете! А сте големи хора. Срам!
              WG 2.7 CRD

Коментар

Тръгвам като електричка .
                Нормално е, по-голямата част от тези около мен на 1-ва вият.

Коментар

Сменяй маслото на кутията първо колега, да не да сложиш гас пък да фърли кутия и да го гледаш като голям камък... Обади ми се да ти кажа от каде в търново да си вземеш правилните масла... 0887418518

Коментар

Честито и от мен,но първо газ после регистрация да ти я пишат в талона.Иначе пак пари за талон.И маслата,за предпочитане е на всякъде смяна.
                    Лесно беше само вчера
                    Jeep Cherokee - Liberty 3.7
                    Fab Fours Legend
                    Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Здравейте отново! Газта вече е поставена. Джипа се движи много добре и средният му разход е около 17-18/100. Много добра работа! Регистрирах го преди това, но не мисля да ходя да сменям талон. При нас минава и така . Появи се, обаче сериозен проблем. Още като го купувах ми щракаше нещо при завиване и аз го отдадох на каре. Викам си колко пък да струва едно каре. Така и така беше в сервиз за поставяне на газта, реших да кажа на момчетата да огледат всичко отдолу и какво има за смяна да се сменя + въпросното каре. Всичко беше ОК, ново каре и нови шарнири. Джипа слиза от подемника и............пак щрака още при половин оборот на волана независимо в каква посока . Какво е това? Майстора каза, че не иска да е лош пророк, обаче му звучи на диференциал. Много ли е зле положението?

Коментар

Без да се отвори дифа и да се огледа, ще е трудно да се каже . Стружки в маслото?
                        ZJ 5.9 (x3.5)

Коментар

Най вероятно верига на раздатката заради спечена виско муфа .
                          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

....
                            Не си сменяй моля те, снимката на аватара...скоро мисля пак ще се озърташ за такова...
                            мисля, да зема а се замисля...

Коментар

. Какво е това.......обаче му звучи на диференциал. Много ли е зле положението?
                              От компа - трудно. Диф трудно би "щракал", каре някъде...........

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                              Най вероятно верига на раздатката заради спечена виско муфа .
                              Ми нещо не го приемам, но да махне предния кардан и да каже какво прави

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
                              ...скоро мисля пак ще се озърташ за такова...
                              Малолитражка (под 4.0л) и поръчкова при това ( с вълнен салон и ръчни скорости )..........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X