Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ, проблем скорости Гранд Чероки 2.7CRD 2004г. не включват

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ, проблем скорости Гранд Чероки 2.7CRD 2004г. не включват

При мен се случи първо преди около 5 месеца.Светна чека колата заби на аварийна предавка(май е втора), казаха ми че е от платката под скоростния лост.Изчистиха ми грешката и реших да карам докато се случи пак, тогава я карах много рядко и то на къси разстояния.Преди месец пак се случи и се оказа че вече грешката не може да се изчисти.Проблема бе в процесора на платката.След ремонт засега всичко е ОК.Лошото при мен беше, че съм в район в който не можех да намеря човек, който да реши проблема и се наложи да се оправям сам в определен момент.Трябва след ремонт да се изчистят грешките, защото при мен платката беше ок, но се наложи да пътувам 50 км на авариийна, че в два сервиза не можаха да я изчистят.

Коментар

При мен просто не включва на скорост, не минава в авариен режим и не дава грешка...все едно остава на N a си включил лоста на D...загасват всички индикации на скоростната конзола...проблема е по различен
      Subaru impreza 2.0 boxer, 2007
      Jeep Grand Cherokee 2.7CRD, 2004

Коментар

Здравейте колеги, аз също имам подобен, но не съвсем проблем ...
        В движение, с около 80-90км/ч, при ляв завой в надолнище на около 90 градуса вираж с натискане на спирачки да намаля през "легнал полицай:, колата осезаемо придърпа.
        Свена ми чек лапичка на таблото - втората от горе на долу (тази под зачеркнатото ключе в кръг), в жълто е. Колата мина на "авариен режим" - обороти отиват до небето, но не привключва повече от 2ра, както си е на D.
        Пробвах да привключа скоростите ръчно, но нищо не се получи.
        В момента съм в Косово, в командировка и нямам голям избор от сервизи, опции и т.н.
        Посетих в посоченият ми сервиз, където само можели да ми направят пълна диагностика. След диагностиката, това което ми казаха, че е отчело няколко грешки, като само едната е във връзка с проблема ми, а именно спомената по - долу платка.
        Също така изказаха мнение,че ако не е проблема във платката, проблема ще идва от скоростната кутия и от там да дава грешка на платката.
        Понеже на "другарите" тука не им говоря езика, си мисля, че ме "товарят" ...
        Индикатора който ми светна на таблото, го разчитам, като нещо свързано с горивната система - разхлабена клема, връзка и т.н. и от там колата да минава на авариен режим.
        Обясниха ми, а и това си го знам и сам де, че в Косово, като моя джип има само 5 регистрирани и нямат опит и познания с модела. А и частти!
        Та схемата е следната - ще вземат същатра платка от работещ джип, ще я сложа на моя да видят дали проблема е от платката амо. Ако е от само от платката, ще я поръчат отвън и така ...
        Ако не е от платката, ще се наложи да се преправя скоростната кутия - опасения за механична повреда ...
        Та въпроса мие те са няколко де ...
        1. Изброеното от мен възможно ли е да се случи на колата?
        2. Платка - 400 евро цена, а ако е със скоростната отива към 800 евро?
        3. Някой да има съвет и акъл какво да правя???

Възможно е да се изстрелям до София, вярно, че ще е кофти пътуване предвид прогнозите за влошаване на времето, да не споменаваме че ще е дълго ...
        Колата е Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD, с дата ан прозиводство 2003
        Благодаря Ви предварително
        За да хванеш луд,прати луд да го хване :D
        Jeep Grand Cherokee Limited WJ 2.7

Коментар

Качваи я на някоя пътна помош, или по добре си я викни от тук , има много колеги в форума които имат такава и директно в София при Еди Рангелов или в Пловдив при Стоян. Косово София не са далеч.

Коментар

Много вероятно е да е платката.
            Нека пробват със смяната и от работещ. Ако всичко е ок, едва ли ще поръчват нова, (по скоро ще я правят) защото не се предлага като резервна част, а върви с целия шифтър механизъм, който пък почва от 800 ÷ 850 €. Самият и ремонт не е евтин (щото не го прави всеки) но не е и 400 € , поне тук в БГ.
            Съвета ми е да мислиш вариант за прибиране с колата. Поне тук има кой да ти помогне. Ако няма такъв вариант, прежалваш еврата и се надяваш всичко да ток.
            Ако обаче е нещо по букса или платка на скорости, камо ли механичен проблем по кутията, пак цифрите не са малки и с тия 5 бройки, по добре не им давай да пипат.
            WG Limited 2.7 CRD 02
            WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

Напиши грешките да видим.
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Сега се връщам от сервиза. Според тях АСК е счупена до състояние в което не може да се отремонтира и е необходима нова такава. Как тогава успях да мина 100км с нея???
                Намерих нова (използвана, пълен комплект с всичко), ще я бележа (за всеки случай, да видя дали сами оствили старата или са сложили новата) и други необходими неща.
                Въпроса ми е за какво трявба да внимавам и да му обърна внимание, преди да взема колата от сервиза???
                Благодаря предварително

Коментар

Ти нищо,нова диагностика ще си покаже как е новата ти стара кутия.

Строшена до състояние да не става......няма такова нещо,но са те хванали наведен.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Пак идвам от сервиза
                    Този път си мислех, че съм подготвен - със цяла АСК, успях да намеря и да я домъкна до тука от БГ. Занесох я и се почна ...
                    Нямало я платката, която се намира под лостовете за смяна на скоростите. Без нея, като трябвало да бъде същата с която е работила колата от която съм взел АСК, не можело да заработи колата. Обясняваха ми, че компа на колата ще подава информация доплатката (моята си, под лостовете), която пък няма да може да разпознава модула в самата кутия. Оказа се обаче, че в този сервиз не могат да "обучат" моята си платка, да разпознава и обменя информация с тази в самата кутия ...
                    Според мен като наистина "официален" дилър и сервиз тука в Л***няндия ги е страх да "скраднат" софтуера, коейто е необходим за да се сработят компонентите. Все пак в тоя сервиз местната армия и полиция си поддържат колите.
                    Възможно ли е това наистина да е така и дайте идея как да се справя с този проблем?
                    Утре си взимам колата и отивам в друг сервиз, които казаха, че биха могли да го отработят проблема... Ама да видим ...

Коментар

Първоначално публикуван от tojito Преглед на мнение
                      Обясняваха ми, че компа на колата ще подава информация доплатката (моята си, под лостовете), която пък няма да може да разпознава модула в самата кутия....................................... Оказа се обаче, че в този сервиз не могат да "обучат" моята си платка, да разпознава и обменя информация с тази в самата кутия ...
                      Абсолютни глупости!! Нищо не се обучава.При всичко изправно само се чистят грешките и тръгва безгрижно.

Коментар

Тая кутия не е ли мерцедесовата 722.6хх? Ако е тя, то там нЕма програмист
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Колега tojito спри да пилееш пари , докарай колата в България за да я поправи някой без значение кой !!!
                          Еди Рангелов : 0885 088 444
                          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Така или иначе днес "новия" сервиз трябва да ми кажат каква е присъдата ... ако и те не се справят, тръгвам по пътните помощи до България ...
                            До тука САМО една скоростна кутия съм купил

Коментар

Колега, трябваше да си пуснеш нова тема с проблема, всичо се разми и нищо не става ясно...

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                                Със Стар Диагнозата не става да се чете точно тоя модел.
                                Здравей Емо, както говорихме вчера и каза, че проблема е може би в хидросъединителя...говорих със сервиза и те ми казаха, че този джип нямал отделен торкконвертер, била нормална 5степенна скоростна кутия...модела е 2.7crd първа рег..11.2003g. мога да дам VIN, ако ще ти помогне.
                                За сега им казах да не свалят скоростите, а търсят щуцери и да я надуят през мозъка.

0888723732 Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X