Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден диференциал Jeep Grand Cherokee 2002 2.7 quadra drive

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преден диференциал Jeep Grand Cherokee 2002 2.7 quadra drive

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
    Трошил съм дифове именно след наливането на масло, но с тази подробност, че преди да налея вътре нямаше никой.., по-точно- само дружина стружки са си правили компания !
    Отличен отговор, след този резултат обикновено си мечтаеш да минеш само със смяна на лагери.........щото толкоз са ти възможностите. Ама не става....
    Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
    Предният диф на моя гранд също почна да вие. Маслото е сменено преди 1500км - купено от Вестауто. Виенето започва точно от 1500 оборота и се чува до около 2300 оборота. По едно време беше просълзил силикона и го отворихме за нов силикон - направи ми впечатление, че маслото имаше пяна, почти като от веро. Нормално ли е да има пяна?
    Оная вечер мина Дедо Коледа и сипа вътре "Веро"- ама вносно, със стружки, за по-добро измиване.

Но, не се притеснявайте, колеги. Предния диф не е толкоз натоварен и ще издържи дълго, нищо че е паднала циментацията и още нещо. Нали се включва от време навреме... Та търсете си диференциал.
    И аз минах по този път. Дадох на един приятел "майстор" да ми смени лагерите и си купих нов диф. Този път го изгоних от сервиза и сам си го настроих, че ми излиза по евтино/и не е на студа и има подемник/. Аман от приятели, много са ми "скъпи".
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

И моя виеше като го взех , точно между 1500 и 2300 , и то само ако отпуснех гаста между тези обороти ,ако подам гас спираше да вие. Отворих го, измих го основно с бензин и едно шише с пръскало (дет се мият прозорци) всичко испада оставих го да исъхне да се испари бензина ( с един парцал върху него да не влиза прахоляк ), легло от силикон и масло 75/140 на Кастрол и спря да вие.

Коментар

Често срещан проблем при Гранда- обикновено със смяна на лагерите нещата се оправят. Последно миналата година правих такъв и лагерите бяха мазало. Явно това си им е болка.
        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Раденков(vladyas) Преглед на мнение
          Често срещан проблем при Гранда- обикновено със смяна на лагерите нещата се оправят. Последно миналата година правих такъв и лагерите бяха мазало. Явно това си им е болка.

Да
          Еди Рангелов : 0885 088 444
          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

А колко парички струва операцията ? И трябва ли някаква предварителна подготовка с частите или ги има налични в България? Трети последен - колко време отнема операцията по смяна на лагери и семеринг на пиньона ?
            BMW X6

Коментар

Лагерите са около 400 лв. има ги в наличност , ремонта трае около един работен ден , а цената на труда е различна за всеки автосервиз !

Коментар

Благодаря за бързият точен и изчерпателен отговор! Поздрави!
                BMW X6

Коментар

Лагерите са Тимкен и са около 30-35-40лв за брой, зависи от кой магазин ги купуваш. В Рокауто ги има като номера. А работа е зависи, но нормално един ден с настройките, поне на мен ми отиде толкоз. Но си трябва подемник. Ако не си го правил поне 10 пъти не се пробвай, въобще, ами си иди на мастор. Това е много, ама много специфична работа.
                  в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                  Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

И аз имах същия проблем с виенето на гранда.
                    Като го отворихме изтече масло+кал,съответно сменихме маслото с цел да се понамали виенето докато реша какво да правя.
                    Никакъв ефект явно беше паднала доста циментацията.
                    Поради трудната смяна на лагерите и доста консултации с майстори РЕШИХ ПРОБЛЕМА като смених целия мост с диференциал от една морга и виенето приключи

Коментар

Преден диф - блокаж??? LSD??? Аз не че разбирам много, но честно да ви кажа, слагал съм отпред диф с LSD и резултатът хич не е добър!
                      Това разбира се, ако говорите за limited slip. Ако става въпрос за Lysergic acid diethylamide или Lucy in the sky of diamonds, моля да ме извините. Никога не съм бил фен на Битълс.
                      Сега вече сериозно - момчета, имам един съвет към вас: Изяснете си целта на занятието. Ако тя е:
                      а) Да нямате проблеми и да карате още няколко години с този диф, тогава просто му сложете малко грес в маслото. Първо съобразете с типа на маслото, за да не го пресече. Това ще ви реши проблема за около 50.000км. Но след първите 10.000, просто ще забравите за проблема и параноята ще изчезне
                      Но ако целта е:
                      б) Да се похарчат пари за глупости - тогава хоризонтът е неограничен - от лагери, през цял кит, до пиньон и корона, пък защо не и нов диф? На сайта на mopar можеш да си го намериш за около $1500. Ще ти се чудят на акъла
                      Аз на твое място бих избрал а) но представа си нямам кое би те направило щастлив и спокоен. Така че правилен съвет тук няма.

Обобщение:
                      Ако питаш мен, карай си джипа и не се занимавай с глупости, защото един ден като го продаваш, ще си скубеш косите за тези 500лв екстра, които си похарчил за шибания преден диф. Ако чак толкова искаш да смениш нещо, пиши ми на ЛС и ще ти пратя един читав Дана 30 без пари, сложи си го и карай. А със спестените пари, пий едно за мое здраве!

А, да, щях да забравя - за да започнат да вият лагерите след 10.000км, това означава, че "майсторът" ти или ти самият сте сложили неправилното масло. Но пък хипоидно или не - ако наистина е това, което си написал, не мога да си обясня защо се е случило това...

Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от tk3c-pyce Преглед на мнение
                        Ако питаш мен, карай си джипа и не се занимавай с глупости.....
                        "Офроуд" - заразно заболяване (по-често при мъжките екземпляри) като правило несмъртоносно, но и нелечимо. Трябва да се преболедува. Разпространява се по финансов път - при спиране на финансирането симптомите изчезват. След преболедуване се изгражда имунитет. Възможни са както рецидиви, така и патологични отклонения при ново финансиране. .
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Обичам когато нещата се наричат с истинските им имена!!!

Коментар

Колеги съжалявам, че малко измествам темата, LSD от пред е нещо лошо ли?
                            Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Според колегата tk3c-pyce да той сигурно знае най-добре , грес , дървени стърготини ама чамови , банани и т.н. .... отстраняват всякакви шумове в диференциала , в ушите и други подобни проблеми

Коментар

[QUOTE=tk3c-pyce;2493992]Преден диф - блокаж??? LSD??? Аз не че разбирам много, но честно да ви кажа, слагал съм отпред диф с LSD и резултатът хич не е добър!
                                Това разбира се, ако говорите за limited slip. Ако става въпрос за Lysergic acid diethylamide или Lucy in the sky of diamonds, моля да ме извините. Никога не съм бил фен на Битълс.
                                Сега вече сериозно - момчета, имам един съвет към вас: Изяснете си целта на занятието. Ако тя е:
                                а) Да нямате проблеми и да карате още няколко години с този диф, тогава просто му сложете малко грес в маслото. Първо съобразете с типа на маслото, за да не го пресече. Това ще ви реши проблема за около 50.000км. Но след първите 10.000, просто ще забравите за проблема и параноята ще изчезне

Бе колега моите уважения ама едно е ти да си сложиш накак си диф с ЛСД,па друго е завода и инженерите да го проектират и реализират.Па и тва с греста ми дойде малко в повече.Иначе поздрави де! И едно наздраве!
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                                0888854582
                                Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                                Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X