Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добър ли е Jeep Grand cherokee Sport Utility 3.7 V6 ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добър ли е Jeep Grand cherokee Sport Utility 3.7 V6 ??

Излезе една добра оферта за Jeep с мотор 3.7.Какво мислите за двигателя?Джипа е 2006 год.Надежден ли е?Скъпа ли е подръжката?Мога ли да му сложа газов инжекцион?
    Благодаря предварително.

От: Добър ли е Jeep Grand cherokee Sport Utility 3.7 V6 ??

Мисля, че двигателя е бвнзинов, не е надежден, подръжката е скъпа, можеш да му сложиш газов инжекцион.
    Моля.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Джамбазов, ти сериозно ли?
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Едва ли е сериозен.
        Мотора не е много разпространен в БГ, но според мен е здрав, достатъчно мощен за купето. Не се сещам защо да не може да му се сложи ГИ.

За подръжката - цените на резервните части не са като на лека кола, но пък и не са фрапиращо високи. По окачването погледни му предните долни шарнири и тампоните на задните носачи. Горния шарнир се предлага с носача, а долния тампон на амортисьора - с долния носач. Виж и горния тампон на предния диф.
        Кутията е 5 степенна, автомат, производство на Мерцедес.
        За раздатката не си писал - най вероятно е 245. И там не се очакват изненади.
        Мисля, че и двата дифа са Варилок, с ел. управление.Провери все пак.
        Не е лошо да намериш някъде да му проверят ел. блоковете на компютър.
        Колата 100% е от САЩ. Помисли за Техно тест , ако не е регистрирана.
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          Едва ли е сериозен.
          Мотора не е много разпространен в БГ, но според мен е здрав, достатъчно мощен за купето.
          ...
          За раздатката не си писал - най вероятно е 245. И там не се очакват изненади
          ...
          Ако не се лъжа, 3.7 е слаган само на комплектация Ларедо, като раздатката е стандартно QUADRA TRAC I (NV 140).
          По впечатления на човек, който е карал служебно такава кола, това било доста куц кон. Двигателят (субективно мнение) не бил достатъчно мощен за теглото, няма бавни.

Възможна е и комплектация с Quadra-Trac II (NV245), която се е предлагала като опция.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

A освен това има голяма вероятност и да е само със задно задвижване.
            GRAND CHEROKEE 4.7
            Добромир Добрев
            O898633718

Коментар

Не знам за куц кон, ама Димата има Чероки с такъв мотор, и май с 242-ра раздатка........ НЕма такова въртение на гуми, вервайте ми.....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

За комплектацията batzorogeo трябва да каже. Да гадем файда няма.
                За "куция кон" наистина е субективно. Според мен има прилични показатели. Все пак аз гледам и разход на гориво.
                На който му е слаб този мотор, има избор - 5,7 или 6,1.
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Аз имам такъв двигател, като след 2006 го били подобрили и вдигнали още мощността. Мойто е ~ 210 к.с. и още му се кефя на ускорението (всички "РК-рацери" духат супата по кръстовищата ). Скоростта е електронно ограничена на 185 км./ч. (Liberty / Cherokee са имали проблеми да минат "теста на елена"). На Гранд, със скоростна кутия от "Мерцедес" предполагам си му идва идеално и скоростта е над 200. Моделът бил "скопен осмак" Powertech, махнали му два цилиндъра, но си останал същият "неубиваем". Най-бързото нещо, което съм карал досега е била Ланчиа Тема 3,0 литра, сегашната ми джипка ми припомни младините.
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Аз също съм с този мотор колеги,карам Cherokee Sport 3,7 automatic 2002 година,раздатка 242-никога не съм бил толкова доволен от автомобил,изключително дуракоустойчив и добре премерен джип,двигатела е просто чук а за това колко е пъргав колегата Гагич е споменал.Пътувам често м/у Англия и България с него и се чувствам изключително удобно откъм динамика и разход на гориво.
                    Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

А знаете ли,дали всички Cherokee 3.7 са с раздатка 242 или има и с 231?Също има ли го и с ръчни скорости?
                      Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                      Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

SIM, сподели за разхода, защото "колегата" Gagic не беше очарован от това...имаше и интересни словоизлияния в темата "Колко Ви харчи Вашия Jeep"
                        Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Само не искам да започвам спорове относно разхода-при преходи от около 3000 км или колкото е горе долу разстоянието ми до Лондон ми гори м/у 9-10 на сто,смесено в България м/у 12-13 на сто и градско около 15 л,но съм убеден че градско тип Стара Загора е доста по-различно от градско в София. Поздрави
                          Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнение
                            А знаете ли,дали всички Cherokee 3.7 са с раздатка 242 или има и с 231?Също има ли го и с ръчни скорости?
                            Има ги естествено и само със задно Мойто е с 231. С ръчка 3,7 няма, само 2,4 бензин.
                            За разхода - SIM или кара много образцово (или пък е с десен волан и много-много не успява да го юрка, пътувайки из континента) Аз се успокоих, след като прочетох купчина хамерикански форуми - жалват се масово от "13 mpg average" и ругаят измамливите mpg-та в официалните бюлетини на Крайслер
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ха-ха наистина съм с десен волан но това абсолютно не играе роля при карането ми по европа,всички знаем какви са пътищата тук! Що се отнася до разхода,той никога не ми е бил ръководещ критерий за избора който направих,карам си нормално и с нормално темпо:130-140км са ми нормални и се опитвам да ги подържам но това когато съм извън БГ,у нас си карам със 100-120 max. Тези точните науки не са ми в кръвта и спокойно към това което съм дал за разход може да се прибави още литър,а на колегата който започна темата мога само да кажа че двигателът ще е последното нещо което ще му направи проблем,ако всичко видимо е на ред и мерака е голям нека да го взима тоз JEEP
                              Kawasaki GTR 1400

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X