Обява

Свий
Няма добавени обяви.

капачки за радиатор на C-RV!?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • капачки за радиатор на C-RV!?

    здравейте, отново!
    наскоро се сблъсках с проблем ,заради който за малко да си изям дипломата от механото.преди около няколко месеца ми напарави впечатление,че след като загрее двигателя , входящият към радиатора маркуч ставаше доста твърд,че и леко надут. Освен това и в двата му края след скобите просълзяваше леко антифриз. А и 2 месеца след като купих колата миналата година ,сменихме радиатора,защото старият се спука и то така,че не можеше да става и дума за ремонт. И така навързвайки симптомите реших че най-вероятно колата е била прегрявана и че се очертава смяна на гарнитура с всичките му салтанати и харчове.
    в крайна сметка ,наскоро срещнах колега сподобна хонда, който имал същия проблем с надуването и решението дошло със смяна на капачката на радиатора. чак тогава ми светна,че ако действително паровъздушният ми клапан е бил заседнал, то се е получило всичко гореописано. освен това колегата спомена, че от някъде разбрал,че тези капачки били нещо като консуматив за тези автомобили,че се сменяли на определен пробег.за това не съм открил потвърждаваща информация, но в действителност, след смяната на капчката,всичко си дойде на мястото.
    и сега идва питанката. в магазина ,откъдето си купих новата капачка ме питаха,с какъв клапан е старата (тъй като не я носех).оказа се,че имало два вида капачки за тези автомобили с къс и дълъг щок на паровъздушния клапан.моят се оказа от късите, но ми е интересно да разбера на кой модел се слагат от другите,защото в магазина не успяха да ми отговорят.
    и дали в действителност е необходимо да се сменят на определен пробег и ако да какъв е той?
    благодаря предварително на всички откликнали!
    C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

  • #2
    От: капачки за радиатор на C-RV!?

    колега ти къде наливаш антифриз. в радиатора или в казанчето отстрани при пълен радиатор на студено,като загрее би трябвало да отври клапана на капачката.питам защото моито казанче е празно а има мярка ,та се чудя там ли да наливам антифриз.ако знаеш кажи,и колко струва тая капачка

    Коментар


    • #3
      От: капачки за радиатор на C-RV!?

      моето не беше нацяло празно а под минимума, но в радиатора беше сякаш ниско нивото. Аз налях в казанчето и след като загря всичко се нормализира
      -------Honda CR-V 128к.с.--------
      "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

      Коментар


      • #4
        От: капачки за радиатор на C-RV!?

        Здравейте!
        Това,което мога да споделя от опита ми дотук е следното.Необходимо е антифриза в радиатора да е догоре, дори и да е повече ,се връща през разтоварващия маркуч към разширителния съд. В последния е добре нивото на антифриза да е между мин. и макс. За капачката- моделът с късия клапан ми струваше 12 лв.
        Доскоро.
        C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

        Коментар


        • #5
          От: капачки за радиатор на C-RV!?

          Капачките имам чувството че са слабо място на този модел, даже може да преграва от неработеща такава.

          Коментар


          • #6
            От: капачки за радиатор на C-RV!?

            Добре, а как да разберем дали капачката ни е за смяна? Има ли сигурен признак? ...Наложи се да сменям радиатора на моето CR-V преди няколко месеца поради спукване в пластамсовата част на фабричния радиатор. Новия радиатор (AVA) дойде опакован БЕЗ капачка?
            Honda CR-V, B20Z1

            Коментар


            • #7
              От: капачки за радиатор на C-RV!?

              здравейте отново,колеги!
              в действителност капачките са консуматив. за това дали е за смяна една капачка, аз лично смятам ,че може да се съди по надуването на изходящия от радиатора шланг. ако е сигурно че гарнитурата на двигателя не е проблем,то значи поради несработване на клапана на капачката по време на работа, налягането в системата се повишава и може да избие къде ли не. аз също смених за една година един радиатор,чиито пластмасови части бяха направо нацепени. не се сещам откъде ми донесоха новия радиатор, но същият нямаше капачка.и докато че чудех каква е била причината срещнах човека с идеята за капчката, както съм писал по-рано.
              успех на всички.
              C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X