Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sorento 2.5 CRDI 2002 не включва предния мост на 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Kia Sorento 2.5 CRDI 2002 не включва предния мост на 4х4

Първо да благодаря на колегите - благодарение на форума, знаех повече за включването на раздатката и дифа, от всички майстори в сервиза взети заедно.
    А за малкия дявол - то по-малък няма как да е. Всичките материали, включваха една свинска опашка за да стегнем още по-добре вакума.
    Но пък се разделих с 50 кинта. 30 за диагностиката, и 20 за труда. Но като им сметна времето - 3~4 човека, за 2 часа...
    Абе ако бяха ме послушали - за 15 минути щяхме да свършим, като слагам по 5 минути за казване и слизане от повдигача

Коментар

Честито, дано за на пред да нямаш проблеми, само тея 20 лв дето си платил- труда на кого, след като сам си си намерил и отстранил проблема. Освен да е за наем на канала. Иначе даже те е трябвало да те почерпят за проведения обучителен курс. За напред търси инфо и в руския форум ба киа, там са доста по запознати с киа и проблемите и. Поздрави.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Колеги имам и аз подобен проблем, предно предаване липсва...оглеждах се за вакуум помпата, търсих я но изобщо нямам такава. Някой ми спомена, че понеже моето Соренто е 2006 фейслифт, с ръчни скорости и 2 позиции на бутона 4 ауто и 4 лоу, предното не включвало с вакуум а по друг начин. Иначе няма никаква индикация на таблото за грешка, бавните също ги включва коректно но бутат само задните колела. Имам си кардан към предния диференциал - проверих го. Някакви насоки да ми дадете? Записах си час в Киа Пловдив за 18.09.2015 за 9 часа да я погледнат но въпреки това ще съм благодарен ако някой може да помогне със съвет или читав сервиз в Пловдив.

Коментар

Друже, пОгледни те тука и прегледай пост №18 : http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=134641
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Ясно, благодаря, с електромагнит е явно, да си знам ако тръгнат да ме плакнат нещо в сервиза. Иначе имам и друг проблем който не мога да си обясня, видях няколко теми но половината казват, че е нормално, половината, че има проблем. Та проблема е следния: В завой вътрешното колело на задния мост придърпва. Гледах доста теми и се обясняваше, че включва 4по4 заради разликите в оборотите на предните и задните колела...да де ама на мен предното не ми включва та нещо се обърках...мисля, че нямам LSD, проверих я по Вин, утре ще ида до гумаджията да я вдигне и да завъртя колелата. Някой разбиращ в Пловдив или да си я карам в Киа?

Коментар

Малко развитие по проблема - нямам ЛСД, ей сега я пробвах при гумаджията. Също така тази сутрин го нямаше блокирането на едното задно колело колкото и пъти да я пробвах което ме навява на мисълта, че възможно е маслата да са за смяна. Докато беше вдигнат задния мост реших да проверя дали мога да тръгна...ми не мога, нито на ауто, нито на лоу. Та предното не зацепва, ще видим утре какво ще ми кажат в Киа.

Коментар

Днес качиха колата на подемник и на подемника се включва предния мост. Тестваха, четоха и всичко излезе наред. Казаха ми, че са ми обърнали карданите и ги завъртяха както трябвало да бъдат. След това тръгнах и на всеки по-малък завой ми преплъзваха всички колела и веднага се върнах. Обясниха ми, че раздатката трябвало да се ремонтира но им обясних, че преди да им я закарам не е правила така...момчето отви задния кардан от раздатката и разви малко една гайка, закачи кардана и вече нямаше проблем. Отидох да пробвам 4x4-то в една кал и пак не искаше да пуска предния мост...както и да е, докато правих кръгчета нещо се случи, двигателя започна да работи неравномерно и да пуши...прибрах се на 2,3 цилиндъра, свалих капака на клапаните и се оказа, че половината кобилици са строшени и на двата вала не съвпадат гърбиците та най-вероятно е прескочил и зъб на веригата...та сега първо се налага основен ремонт преди да се прави раздатка...направо ми се реве, а с какъв мерак я купих...порадвах и се 3 дни...до сега само италиански автомобили карах и никога не съм правил нищо по тях...тоя кореец ми е.а ма.ата за 3 дена...късмет. Ще държа в течение за развитието на проблемите а в най-лошия случай - на части!

Коментар

Двигателя е готов, оказа се, че не е прескочил зъб, веригата си беше на белезите...явно се е "префорсирала"...така ми каза майстора. Та 16 кобилици, 16 хидравлични повдигача, 4 дихтунги за дюзите, нова верига, нови ангренажни зъбни колела на разпределителните валове, всички аксесоари за ангренажната верига (плъзгачи, обтегач, водачи), гарнитура капак клапани, семеринг колянов вал и работа - 1500лв. Оказа се, че криви клапани няма, та главата не е сваляна. Вече работи нормално, сега остава проблема с предния мост и се чудя къде да я закарам...в КИА ми казаха 1200-1500лв някъде излизал ремонта ама все ми се струва, че нещо ми премълчават и е нещо елементарно...

Коментар

Направо не мога да повярвам какво чета/При счупени 16 кобилици да не свалите главата...от три взможни вериги да смените само една...пак ще го отваряте този мотор.Не е от "префорсиране"...а предния мост...ремонта на целия диф е около 1000лв,но не ги прескача и това при положение че се сменят всички лагери...къде е тая кола?
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Майстора прегледа другите 2 вериги, каза, че са наред...сменихме всичките 16 кобилици, иначе счупените бяха 4, просто за всеки случай, разкачи клапаните, видя, че не са криви и сметна, че не е нужно да се сваля главата...както и да е, автомобила вече пее. Искаш да кажеш, че не е счупила кобилиците от префорсиране а от нещо друго? Предния диференциал бил наред, проблема ми бил в раздатката. Автомобила и собственика са в Пловдив

Коментар

Това искам да ми го обясниш пак...
                        Първоначално публикуван от pesho_kj Преглед на мнение
                        разкачи клапаните, видя, че не са криви и сметна, че не е нужно да се сваля главата...

Първоначално публикуван от pesho_kj Преглед на мнение
                        Искаш да кажеш, че не е счупила кобилиците от префорсиране а от нещо друго? Предния диференциал бил наред, проблема ми бил в раздатката. Автомобила и собственика са в Пловдив
                        Да.Мотора има 2 маслини помпи,които се въртят от 2 отделни вериги.Възможно е едната помпа да е направила свръхналягане.Дано не съм лош пророк,ама е вероятно пак да се строши...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение

Да.Мотора има 2 маслини помпи,които се въртят от 2 отделни вериги.

Коментар

Ако има 2 помпи, не трябва ли да има и 2 филтъра маслени? Щото моята е само с един.

Коментар

Не

Коментар

Гледах и схема на мотора и си е с една помпа която се върти от коляновия вал с верига, от коляновия вал също отива верига към ГНП-то и оттам трета верига към разпределителните валове. Втора помпа не видях, мисля, че бъркаш мотора.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled1.jpg
Прегледи:1
Размер:91.9 КБ
ID:5685258Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Размер:107.5 КБ
ID:5685259Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled2.jpg
Размер:124.0 КБ
ID:5685260

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X