Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антифриз за КИА-та

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Антифриз за КИА-та

Скоро ми са налага да сменям антифриза и имам няколко въпроса:

1. В момента имам антифриз от миналата зима смесен с вода. Трябва ли да се почисти радиатора с нещо, с какво и как става?!
    2. Какъв антифриз да търся като марка. Чух, че имало някакъв червен, които бил по-хубав...
    3. Колко антифриз събира радиатора на киа-та?

От: Антифриз за КИА-та

1. не е необходимо промиването на системата, при положение, че течността ти е бистра, без видими боклуци в нея.
    2. червения антифриз е за по-новите коли и се води G12, Кията по принцип е със стария, който е син или зелен.
    3. цялата система е 7-7.5 литра.
    Първо отиди в някой сервиз да ти замерят на колко градуса замръзва сегашния ти антифриз и ако се налага просто долей концентрат. Не трябва да е под -10 градуса.
    Цитирано от друг форум:
    "Всички органични и неорганични антифризи на основа етилен гликоли или производни - моно ди.... са смесими по между си. G 11 е неорганичен антифриз и има вредни инхибитори за корозия относно алуминиевите двигатели и части на охладителната система. Не се препоръчва за автомобили с алум. детаили навлизащи през 1996,97 година.
    G12 и G12+ са органични съвременни антифризи със удължен експлоатационен пробег или известни като лонг лайф продукти. Приложими са ЗА ВСИЧКИ автомобили с течностно охлаждане. Разликата е че този с + има пробег не до 5 години а до 10 в определени модификациии автомобили- например новото МОндео.
    G11 е препоръчително да се сменя на 3 години или 30 хил. км.
    Карането с вода през лятото е толкова опасно колкото само с концентрат през зимата. Във втория случай инхибиторите за корозия разказват играта на охладителната система когато са в концентрирано състояние. Производителя дава пропорция за експлоатация, отбелязва се в сервизната книжка и или на опаковката на продукта.......В общи линиии това е основното."
    Последно редактирано от radev76; 21-10-11, 12:44.
    Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Антифриза ще се сменя със сигурност... Не е сменян от както в взета колата миналата зима... А е доливана чешмяна вода...
      Не съм гледал вътре дали няма боклуци. Но искам да знам как става промиването в случай, че се наложи...
      Значи да търся син антифриз, не червен?
      А като марка какво да търся?

Коментар

Не син а жълт е за киата.

Коментар

Като вдигнете капака на мотора, отдолу има лепенка, дето пише за всички течности в добитъка.
          Какви и колко.

Има и друга за фреона.
          За гумите и наляганията е на колонката на шоферската врата.

Коментар

Само червения антифриз го дават за двигатели с алуминиеви глави!!!
            Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
            Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
            "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Полезна тема noel, тъкмо и на мен ми предстоеше смяна на антифриза Информацията ще ми помогне. Благодаря за отговорите!
              Аз съм!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Като вдигнете капака на мотора, отдолу има лепенка, дето пише за всички течности в добитъка.
                Какви и колко.

Има и друга за фреона.
                За гумите и наляганията е на колонката на шоферската врата.
                Интересно, под моя капак няма никаква лепенка, само една на кутията на въздушния филтър...

Още веднъж да попитам, да слагам ли червен или по добре оригинален син? (новия - червен няма да и вреди по-никакъв начин нали?)

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                  Интересно, под моя капак няма никаква лепенка, само една на кутията на въздушния филтър...

Още веднъж да попитам, да слагам ли червен или по добре оригинален син? (новия - червен няма да и вреди по-никакъв начин нали?)
                  Под капака, имам предвид, на самия капак от долната му страна.
                  Аз съм със син.

Коментар

Ето я:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 020.jpg
Прегледи:1
Размер:234.0 КБ
ID:5314619Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 021.jpg
Размер:235.8 КБ
ID:5314620Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 022.jpg
Размер:244.0 КБ
ID:5314621Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 023.jpg
Размер:191.7 КБ
ID:5314622

Коментар

Една полезна статийка за антифризите - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=41611

Коментар

Понеже четах статията за антифризите, а преди няколко месеца сложих точно на приста, разреден 1:1 само, че син. Дали да не го сменя? А ноември го смених изцяло, с такъв на приста...

Коментар

Аз си купих червен,понеже заради другите ментаци ми протече водната помпа,защото си купих някакъв жълт(гъст като масло) и на следващия ден ми бил замръзнал антифриза!Водих я на майстор,смени помпата и каза от тук нататък да и вливам само червен!!!Купих си една бутилка литър и половина за 12,50(малко е скъп,но нямаш ядове!) разредих с още литър и половина вода и източихме водата до нивото на помпата,вляхме новия и си карам като пич!Та,бих ти препоръчал него!
                          Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                            Понеже четах статията за антифризите, а преди няколко месеца сложих точно на приста, разреден 1:1 само, че син. Дали да не го сменя? А ноември го смених изцяло, с такъв на приста...
                            Аз не бих сложил ПРИСТА, нито масло приста-шмиргел.Колеги сложете си К12 по възможност немски фирмата производител е без значение син или червен го препоръчват за различните двигатели(син-BMW,червен-WV)на опаковката си пише ако е истински за какви мотори е.

Коментар

Позачетах я тази тема и много неща не ми станаха ясни...
                              На времето Ладите и Москвичите също бяха с алуминиеви глави, но не им слагаха червен антифриз и от това им нямаше нищо.Не вярвам руския алуминий да е по лош от западния.
                              Оста на водната помпа е закрепена към тялото и посредством лагер/лагери, които се смазват с грес(в повечето случай заводски).От вътрешната и външната страна на оста на помпата следват СЕМЕРИНГИ, които предпазват лагера/ите както следва: от вътре от контакт с охлаждащата течност, а отвън за предпазване от прах и механични отпадъци.
                              Когато вътрешния респективно външния семеринг се износи - помпата протича.Не разбирам какво общо има тук антифриза?
                              Ако семерингите са повредени "чакайте" антифриза да ви смазва помпата...
                              Мисля, че не цвета на антифриза има значение, а това да е качествен.

Сори, но не се сдържах...

П.П. Предимствата на антифриза пред водата са съвсем други, но за сега спирам, че стана много дълго.
                              Последно редактирано от siem; 16-04-12, 15:17.
                              Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X