Здравейте колеги!
От миналата година съм регистриран във форума, като това е първата тема, която публикувам (разбира се ако модераторите нямат нищо против). Тъй като има малко теми за Киа Соренто, а и повечето са свързани с питания за технически проблеми, реших да похваля тази джипка, от която бях изненадан (до момента я бях смятал за фалшива марка).
От миналата година - по-точно Май месец 2010 г - закупих и от тогава управлявам ежедневно Киа Соренто ЛХ - 2,5 црди 2003 г. с ръчни скорости. Моторът е 170 к.с. с пауър бокс (закупен и поставян в киа моторс). Фабрично е 140 к.с. Джипката я купих от представителството на КИА Пловдив, защото първия собственик си беше взел Мохаве и я беше оставил в представителството да се продава.Работата ми е свързана с много пътуване (от както я купих и навъртях 60 000 км.) и ми трябваше що годе добре изглеждащ джип за средна цена с нормална подръжка.
От миналата година съм регистриран във форума, като това е първата тема, която публикувам (разбира се ако модераторите нямат нищо против). Тъй като има малко теми за Киа Соренто, а и повечето са свързани с питания за технически проблеми, реших да похваля тази джипка, от която бях изненадан (до момента я бях смятал за фалшива марка).
От миналата година - по-точно Май месец 2010 г - закупих и от тогава управлявам ежедневно Киа Соренто ЛХ - 2,5 црди 2003 г. с ръчни скорости. Моторът е 170 к.с. с пауър бокс (закупен и поставян в киа моторс). Фабрично е 140 к.с. Джипката я купих от представителството на КИА Пловдив, защото първия собственик си беше взел Мохаве и я беше оставил в представителството да се продава.Работата ми е свързана с много пътуване (от както я купих и навъртях 60 000 км.) и ми трябваше що годе добре изглеждащ джип за средна цена с нормална подръжка.
Като изключим в началото бъзикните на някои приятелчета от рода на "Какъв е тоя фалшиф джип" и "Защо за тия пари не си взе стария МЛ", джипът ми допадна изключително много. Преди това съм имал лични исузу трупър 2,3 бензин - 1988 г. и тойота ландкрузер 70 - 1993 г, които съм ползвал предимно за събота и неделя. Киата за мен е идеален вариант за автомобил за всеки ден - нормален разход и страшно евтина подръжка - консумативите са смешни пари - въздушен филтър 12 лева, маслен 22 лв., горивен 60 лв., биалетки предни и задни - по 20 лв., тампони на предна и задна реактивна щанга - по 5 лв. броя (общо 4), накладки - 50 лв., семеринг на предна полуоска 18 лв. Дано да не прозвучи самоуверено, но това са единствените разходи освен горивото, които съм направил за 60 000 км.(изминати за по -малко от година), което считам че е показател за здравината на джипа. Същият прави редовно еднодневни курсове Пловдив - Силистра (около 900 км.) и е опознал идеално бългаските пътища. Подчертавам че Киата я ползвам като СУВ - предимно асфалт с излизания извън пътя предимно на кал. В града е маневрена, на магистрала държи без проблем постоянна скорост от 140 км/ч.
Плюсовете за мен са следните :
1. Нормална цена за закупуване втора употреба
2. Евтина подръжка
3. Поносим разход за динамиката и размера - градско 11, извънградско 9
4. Доста пъргав за габаритите си
5. Добра Визия
6. Предния мост се включва в движение от копче - много удобно през зимата. Старите ми джипки трябваше да ги спирам, да въртя хъбовете, после пак да спирам и да ги изкючвам (ако си на лов или на разходка няма проблем, но в ежедневието започва да дразни)
Все пак има и минуси:
1. Таблото е много пластмасово
2. При продължително каране по разбити и неравни пътища се появават паразитни поскърцвания от пластмасите (това мен лично ме дразни)
Но за тази цена - толкова.
Който колега е решил да се насочи към соренто - няма да сгреши, ако ще го ползва, както го ползвам аз. За мен това е един добър ежедневен джип. Публикувам тази тема не за да си хваля колата (която не се продава
), а да служи като насока за колеги, които още не са се престрашили да притежават киа Соренто! Поздрави на всички
Плюсовете за мен са следните :
1. Нормална цена за закупуване втора употреба
2. Евтина подръжка
3. Поносим разход за динамиката и размера - градско 11, извънградско 9
4. Доста пъргав за габаритите си
5. Добра Визия
6. Предния мост се включва в движение от копче - много удобно през зимата. Старите ми джипки трябваше да ги спирам, да въртя хъбовете, после пак да спирам и да ги изкючвам (ако си на лов или на разходка няма проблем, но в ежедневието започва да дразни)
Все пак има и минуси:
1. Таблото е много пластмасово
2. При продължително каране по разбити и неравни пътища се появават паразитни поскърцвания от пластмасите (това мен лично ме дразни)
Но за тази цена - толкова.
Който колега е решил да се насочи към соренто - няма да сгреши, ако ще го ползва, както го ползвам аз. За мен това е един добър ежедневен джип. Публикувам тази тема не за да си хваля колата (която не се продава

Коментар