Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв дизелов Двигател да кача на UAZ 469

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв дизелов Двигател да кача на UAZ 469

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Тъй де, като изхвърлиш всички руски глупости си става съвсем приличен джип
    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Е да де ама като изхвърлиш всички руски глупости остава шаси с мостове.
    Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Е нали именно за това и говорим.
    + 3 до 5, ако не се крИвиш сам, та колко станА ?!
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Аз бих се огледал за някой перкинс от дизелова газ 53.Предполагам че първичния вал на скоростите ще стане на шлиците на феродовия диск на перкинса.Но дори и да не стане винаги можеш да си сложиш виетнамкова кутия с раздатката и ако има после проблем с карданите да ги удължиш или скъсиш.
      harley davidson-fan

Коментар

Имам спомени от перкинсов мотор на газка на приятел от преди 25-6г. Не са за споделяне.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
          Имам спомени от перкинсов мотор на газка на приятел от преди 25-6г. Не са за споделяне.
          Абе аз имам лични спомени от два такива - от ГАЗ-53 и от Авиа Преслав. И то отпреди по-рано, отпреди 15-20 години. Тежки, маломощни и за сметка на това чупливи. Абе били са добри преди 60-70 години, ама сега такова чудо не бих сложил на нищо.
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Имах газ 53 самосвал с перкинс, не бяха полагани никакви грижи за камиона от предишния собственик, и въпреки това служи вярно през времето в които беше в мен.А тя се караше лятото на 30 градуса пълна с бали,и есенно време пълна с жито, ечемик, слънчоглед и други, този двигател никога не даде на зад.До ден днешен камиона работи-кара дърва.Един приятел има молотовка с перкинс 4ка с турбо, пак силно не поддържан(в интерес на истината ги купихме от един и същ човек), до ден днешен си работи без проблеми.Единственото лошо при двата агрегата е че имаха значително завишен разход на масло.
            harley davidson-fan

Коментар

В зората на демокрацията и частния бизнес , един приятел реши да се реализира във сферата на транспорта . Купи си влак ...такъв дето се движи по алеите. Три вагончета и локомотив - УАЗ ...със двигател Перкинс. Кара го едно лято в Благоевград , но нещо не му потръгна и реши да отиде на морето. Три дни беше пътувал до там , няколко пъти са се обръщали вагончетата по пътя ...но човека упорит и беше стигнал благополучно. Със влекача и мотора не е имал проблеми. Работи още едно лято , като групировките постепенно го избутаха до 9 глуха ...и от години човека е в чужбина.
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Преди 20-25г слага ме такъв двигател на Уаз,много тежък,на бързите само на заден мост буксуване на тая малкия баир.Сила имаше но предницата я правеше на салата.

Коментар

Перкинса при моите наблюдения не е въобще лош мотор. Много бавен, мощност няма, но тяга има. С бавните раздатки на сделаните съветски машини става трактор. Влачи много, назад не знае. За Уаз обаче е много тежък - не се вписва (все пак уаза припада по към категория джип), но на молотова и газ 53, че дори и 66 стои добре - разбира се с кутия от Зил още по-добре.
                  “Не приемай живота твърде сериозно. Никой не е излязъл жив от него.”

Коментар

Аз па не знам кой в България набеди Перкинс за транспортен двигател. Той горкия е правен за генератори и комбайни

Коментар

Накарай УАЗ да "върви" и гледай после сеира на уазкаджията. Ако има късмет ще се размине с разбит заден диф (щото тоя Тимкен е бил идиот и е сложил третото лагерче на пиньона само за да пречи на регулирането). Па може и да се пребие, зер това чудо обикновено и с оригиналния си двигател върви доста повече отколкото спира. Курсовата му устойчивост е една трета тема.

А да го накараш да гори 8/100 нафта няма начин. 15/100 газ се постига почти тривиално.

Да нямам УАЗ, да не знам.
                      Тия дни Иори ми домъкна поредния проект УАЗ с редукторни мостове и дискови спирачки .
                      Аз па не знам кой в България набеди Перкинс за транспортен двигател. Той горкия е правен за генератори и комбайни
                      То съществена разлика няма . При стационарните двигатели обикновено само е подобрено охлаждането . ВАМО Перкинз Д 3900 ако случайно малко му обръщаш внимание е неубиваем . Долу в Победа на кара не знам от колко години не му е сменяно маслото . Брата близнак го убиха една група идиоти с шише етър щото акумолатора беше слаб и те да му помогнат ливнали 200 - 300 грама в смукателния колектор . Скъса от раз коляновия вал . Сега кара е при Румен от Самоков ама с друг двигател.
                      Последно редактирано от sek.1; 18-12-17, 05:39.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Епаа, тооо великите японски дизели 3.3 и 4.2 са а) за генератори, б) за лодки и в) за автобуси. Нож били легени, опс легенди
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ако 4 цилиндровия е тежък, има три цилиндров вариянт
                          harley davidson-fan

Коментар

Първоначално публикуван от джамал Преглед на мнение
                            Ако 4 цилиндровия е тежък, има три цилиндров вариянт
                            Е те той вече за нищо не става .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                              Преди 20-25г слага ме такъв двигател на Уаз,много тежък,на бързите само на заден мост буксуване на тая малкия баир.Сила имаше но предницата я правеше на салата.
                              Изпитвал съм го същото на Аро М461.

Коментар

Ясене, стига бе! Не е баш така работата! Арен си е Перкинсот, море макята!
                                А м/у другото, мани майтапа, момци, ако ви требат люти, дърти мотори - казвайте!
                                Това е най-вече към автора

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:мотори (6).JPG
Прегледи:1
Размер:373.1 КБ
ID:5776236
                                Последно редактирано от мишоци; 19-12-17, 03:25. Причина: допълнение
                                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X