Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рено Канго 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рено Канго 4х4

Какво ще кажете за Рено Канго 4х4, че май ще се купува едно такова.

Имам впечатление от едно такова с 1,6 бензинов двигател.

Кво да кажа - отврат. Не върви, обаче гори. Пуснеш ли климатика и ако е с малко багаж има динамиката на трактор. В града рядко постига под 11/100. Хваща по-малко багаж от Partner/Berlingo. Все пак, при сходни километри, Берлинговците се скъсаха да се развалят, а това досега не е направило нищо сериозно, но данните не стигат за генерални заключения. Диференциалите му вият, още от магазина, ама и на другите са така. В сняг не буксува и общо взето зимата върви. Извън пътя никой не го е пробвал. Гумите са му големи и е сравнително високо, а окачването му е подсилено. Не знам дали по-високите доставна цена и експлоатационни разходи са оправдани, ама то в този клас няма много алтернативи. Като цяло е неприятна колица, но нямаш почти никакъв избор, ако искаш пълноприводна баничарка.

Коментар

май има вече и пежо 4х4 /не че го препоръчвам/...
      бензинова баничарка не бих си купил, ако ще
      дизела надали харчи 11/100...

виждал съм такова рено /обикновено/ как се обръща по таван на пътя - само със спирачка и волан - такъв тип кола не ти трябва да е много бърза... ползва се за служебна 99% от случаите и като й се качи някой тийнеджър да се прави на Фитипалди...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

То Партнер 4х4 си има отдавна, обаче е скъпо и идва бавно. На склад не съм чул да са го имали някога. Имаха някаква версия с подсилено окачване, по едно време и това беше.

Коментар

Да има версия на Данжел - това е сериозно... А относно динамиката Партнев с 1.9 дизел без турбина е същата умряла котка... не върви ИЗОБЩО.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Такова Канго участваше на едно рали в пустинята. Общо взето не закъса само там дето не мина. От всичко което бяха монтирали под купето остана накрая само диференциалите. Общо взето хората се измъчиха с тази кола. От колеги пък дето го карат по предназначение, чувам че постоянно имат проблеми със двигателя, компютъра и др. електроника. Гори доста спрямо партнера и берлингото. Ми то май не остана нещо хубаво да кажа. Това не е за БГ, скъпа поддръжка, и изобщо като цяло това не е истински автомобил за 4х4. Все пак това е лекотоварна кола, за асвалтови пътища и то хубави.
            Ако ще се взима пожелавам ГОЛЯМ КЪСМЕТ.
            Поздрави
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

До: Рено Канго 4х4

Хорар не ми обиждайте колата(Партнер VTC 1.6 HDi Dangel). Много добре върви и е що годе добре на OFF-ROAD. Харчи ми 8 литра дизел на зима с климатик и WEBASTO. Дига до 150 на магистралатар но тогава харчи около 15 заради клиренса и не особено добрата аеродинамика. Вярно струваше ми 42315лв. с ДДС и отстъпките, но си заслужава. Миналата зима се хванах на бас, че ще мина след една Лада Нива и успях (сериозно).И аз бях скептичен за 4Х4-то ама наистина е много добро и си струва 6 седмици чакане!!! !!!ПРЕПОРЪЧВАМ ГО!!! сайт- www.dangel.com
              Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
              Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                Харчи ми 8 литра дизел на зима с климатик и WEBASTO. Дига до 150 на магистралатар но тогава харчи около 15 заради клиренса и не особено добрата аеродинамика.
                МЪКА!!! Препоръчвам това за Блясъци
                Разбрах отде ми идва расхода, от КЛИРЕНСА
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

От къде я изкопахте тази тема.
                  Колата отдавна е купен Канго 4х4 1.9dci. Мнението ми - за баничарка е добра, но само това. Много друса, хода на окачването е много малък и по дупките направо подскача, ускорение почти никакво, комфорта на ниво автомобил 1992г. Иначе като проходимост е долу горе добре при сняг и лед върви добре стига снега да не опира в предната броня, при кал трябват хубави гуми но пак се справя ако няма големи наклони. Общо взето става да не закъсаш като падне снега и за много лек офроуд. Имат и странен заводски дефект - задния диференциял вие и задните гуми ги изяжда неравномерно.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    МЪКА!!! Препоръчвам това за Блясъци
                    Разбрах отде ми идва расхода, от КЛИРЕНСА
                    явно не ти е известно, но колкото е по-висок един автомобил, толкова по-голямо челно съпротивление има... под колата се получават завихряния и т.н.
                    Ако не вярваш, направи замерване на разхода на един и същ модел джип с и без 2" лифт... Гарантирам поне 1 литър разлика при каране на магистрала...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от momo76 Преглед на мнение
                      Какво ще кажете за Рено Канго 4х4, че май ще се купува едно такова.
                      Има статия за този модел в списание OFF-Road BG бр.40. Като цяло го хвалеха,но не очаквай кой знае каква проходимост,зависи за какво точно го искаш.И разхоад му го даваха високичък-1,6 над 11/100 градско (в сравнение моята е 2,0 и гори към 11,5-11,8 като се има в предвид и,че е по-тежка).
                      Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Мда, Кангото е нелоша колица - като проходимост лично аз съм доволен от нея. Значи качихме при разкаляно време с гуми за мъгла стръмния склон от устието на река Велека при Синеморец. С повечко газ върви и не буксува. Имайте предвид, че системата 4х4 е на Нисан. Мисля, че като на старото поколение X-Trail. Базата е балансирана заради късите надвеси и не опира при по-леките препятстия отдолу.
                        Въобще като за баничарка се справя колкото и Dangel. Но Dangel е друга бира - системата се внедрява допълнително, има усилено окачване, подкартерни защити и т.н.
                        Виждам, че Momo пише за по-стара версия на колата с дизелче. В момента се прави само с бензиновия двигател. Който не е от най-икономичните, но - със средна скорост 150 км/ч на магистрала ми даде 12,5. Което май не е прекалено страшно, а и като цяло не съм се старал да го карам икономично. Който се притеснява за разхода - газов инжекцион от по-марковите (проверено) оправя нещата. Двигателят ми се стори обаче малко високооборотен, коет е предпоставка за по-малък жизнен цикъл предвид скромния работен обем, според мен.
                        Относно комфорт - не е от най-комфортните коли които съм карал, доста шумен, особено на магистрала. Но като седалки е готин, не е да се схванеш. Относно багажа - аз съм свиканл да редя хоризонтално (имам Еспас и махам често втория ред седалки) и затова ми се стори малък. Но ако почнеш да редиш на високо (тип турски гастербайтер отива в Германия) събира немалко неща. Иначе материалите евтинеят и похлопват. Абе смесени чувства, но ако човек не е свръхпретенциозен - става! Иначе RX4 логично изглежда по-доброто Рено, но остава въпросът защо спряха него, а не Канго от производство?

Коментар

Карах 2-3 месеца такова. Служебно нает рент-а-кар. Взета от Промобил рент на 0 км.
                          1.6 16 клапана.
                          Заради 4х4 работи на мого високи обороти - при 120 към 4500. Разход без жалене - 14-16/100. Клати се от вятъра.
                          Ускорение - малко по-добро от Еспейс 2.0 бензин и много по-зле от Терано 2 2,7ТДИ (това бяха другите служебни коли).
                          Със оригиналните гуми(летни за 4х4) зимата се държи доста добре на сняг. За кал и дума дане става - и по равно не се движи направо.
                          Ниска е - още първата седмица се откърти бронята отдолу и постоянно опираше тавата на двигателя.
                          Заедно със първата смяна на маслото смениха и тампон на амортисьора.
                          Първоначално публикуван от momo76 Преглед на мнение
                          ...Имат и странен заводски дефект - ... задните гуми ги изяжда неравномерно.
                          Иначе е много удобна - има страхотни джобчета за багаж навсякъде, полицата над предните места е огромна, седалките са удобни, типично за Рено.
                          Общо взето ни кон, ни магаре - много гори за работна кола и има малка проходимост за 4х4
                          Тези впечатления са натрупани за 20 000 км.

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                            Иначе RX4 логично изглежда по-доброто Рено, но остава въпросът защо спряха него, а не Канго от производство?
                            Спряха го, за да не се конкурира с Нисан Екстрейл.

Коментар

Първоначално публикуван от javor83 Преглед на мнение
                              Спряха го, за да не се конкурира с Нисан Екстрейл.
                              Мислиш ли? Щото на мен ми се струват по-различни като концепция...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X