Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко Научна фантастика за раздатката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко Научна фантастика за раздатката

Въпреки заглавието говоря сериозно. Замисъла ми е може ли с преправяне да се сложи верига в раздатката с цел тиха работа? Много от съвременните раздатки са с верига с цел елиминирането на не желани шумове. Имам предвид промеждутъчния вал или средния да се махне и да се изработят зъбни колела за верига, някоя от този тип на снимката. Като зъбните колела които ще се сменят са на първичния вал и на дифа. Бавните скорости отпадат, но остава блокажа като бавните не ми трябват толкова. Като резултат очаквам да не се чува изобщо гадината, за разлика от сега. Някой ако може ми каже и къде може да ми изработят въпросните зъбни колела?
    Прикачени файлове

До: Малко Научна фантастика за раздатката

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
    ...Бавните скорости отпадат, но остава блокажа като бавните не ми трябват толкова...
    Това за бавните според мен не е добра идея. Аз лично не бих ги заменил срещу тишина...
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Защо направо не си вземеш РК от друг автомобил? Популярен ъпгрейд е от Паджеро (това по спомен от някой руски сайт).

Тишината не идва от веригата.

Коментар

Въпреки заглавието говоря сериозно. Замисъла ми е може ли с преправяне да се сложи верига в раздатката с цел тиха работа? Много от съвременните раздатки са с верига с цел елиминирането на не желани шумове. Имам предвид промеждутъчния вал или средния да се махне и да се изработят зъбни колела за верига, някоя от този тип на снимката. Като зъбните колела които ще се сменят са на първичния вал и на дифа. Бавните скорости отпадат, но остава блокажа като бавните не ми трябват толкова. Като резултат очаквам да не се чува изобщо гадината, за разлика от сега. Някой ако може ми каже и къде може да ми изработят въпросните зъбни колела?
        Ти луд ли си бе колега-Нива без бавни.Много НЕподходяща идея-все едно багер без кофа.

Коментар

Много добре знаех че ще обърнете посоката на темата относно липсата на бавни. В момента експоатацията което имам с нивата бавните ги включвам излкючително рядко. Най-тежкия оффроуд който имам е черен път и баир. Съсреодоточете се към веригата. Ето и линк в тази посока. http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1

Коментар

Аз по-скоро жертвам блокажа, но бавните никога

Коментар

Първоначално публикуван от toni188
              По принцип могат да се изработят навсякъде където има зъбонарезни машини ВМЗ ,Радомир ,Бета ,Вамо,сигурно има и други места.
              А кой ще ти ги сметне и начертае какъв материал какво термуване и много други.
              ПП
              На Ясен идеята е по добра и по приложима можеби има и други варианти
              Последно редактирано от gabocvet; 16-04-10, 15:18. Причина: Допълнение
              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Джип без бавни не е джип.При попадана в кал и движението става няколко пъти по трудно,при липса на бавните скорости натоварването се поема от двигател,съединител и скоростна кутия.Като пример може да вземем Фрилендера.При тях често се среща този проблем скоростна кутия и съеденител.
                0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                  И така не става-при изкачване на стръмен баир предните колела бързо губят сцепление и ако нямаш централен блокаж оставаш на средата на баира.А пък,ако е наистина много стръмно се свличаш обратно надолу по склона.Както и да я мъдрим и бавните и центр.блокаж са важно нещо при Нива,а и не само при нея.Затова нека не си правим подобни шегички.Що се отнася до РК от Паджеро-Да явно става,тъй като и аз съм чел някъде нещо такова,но точно как са нещата при този вариант не зная.Иначе има логика-Паджеровската кутия е по-здрава и по-безшумна.Ако някой има повече инфо за този вариант ще съм радостен да го видя,но да си приказваме,че е удачно да се лишаваме от бавни или блокаж е направо смешно.Поне на местата,където ходи моята машина това е недопустимо...
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от Янко Желязков; 16-04-10, 15:53.

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
                    Джип без бавни не е джип.При попадана в кал и движението става няколко пъти по трудно,при липса на бавните скорости натоварването се поема от двигател,съединител и скоростна кутия.Като пример може да вземем Фрилендера.При тях често се среща този проблем скоростна кутия и съеденител.
                    Абсолютно съгласен.

Коментар

Защо непробваш със эабчатки от ангренаж , по моргите стари соцавтомобили много .

Коментар

Добре един друг въпрос. Може ли някой да ми каже как е раздатката в по-новите Ниви след 2001г. Знам че от тогава се слагат зъбчатки с по-малки зъби и виенето трябвало да е по малко. Има ли нещо вярно някой който кара Нива след 2001г. да сподели.

Коментар

Шумът не беше ли основно функция на профила на зъбите на зъбчатките ?

Веригата с цел обезшумяване ли я ползват, или с цел намаляване на цената ?
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да е фантастика не е ама да го създадеш от нула и да не ти създава главоболия е това вече си е . И според мен ако търсиш по-тих вариант направо се замисли да смениш целия агрегат по две причини.
                            1. със сигурност ще е сметната по добре и изработена по-качествено.
                            2. няма да загубиуш нерви и средства и пак да стигнеш до вариант 1.

Усех! И да пишеш какво се е случило и как работи като го направиш.
                            Land Rover Discovery II 3,9 V8
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

...Замисълът ми е може ли с преправяне да се сложи верига в раздатката с цел тиха работа? Бавните скорости отпадат, но остава блокажа като бавните не ми трябват толкова. Като резултат очаквам да не се чува изобщо гадината, за разлика от сега. ..?
                              "Нива" без "бавни" не е Нива (а грохотът на трансмисията е направен нарочно... да държи водача буден след 3-тата водка и да предупреждава околните).
                              Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                              Блокажа на Нива бих "жертвал" само след бракуване на колата... Може да ти потрябва само веднъж и ако го няма - никога след това.
                              Последно редактирано от trapper; 16-04-10, 17:29. Причина: грама
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X