Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на антифриз - Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на антифриз - Лада Нива

благодаря за информацията И то си е в нормите има си въре достатъчно и общо взето всичко вече си е колктоо трбява само незнам ае отзад нали има една гърловина в багажника там май за задната чистачка ама него как да го видя до къде е
    Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Първоначално публикуван от tyto_ Преглед на мнение
      благодаря за информацията И то си е в нормите има си въре достатъчно и общо взето всичко вече си е колктоо трбява само незнам ае отзад нали има една гърловина в багажника там май за задната чистачка ама него как да го видя до къде е
      Да, тя е за задната чистачка. Нея - с клечка. Вижда се и като погледнеш право през гърловината.

Коментар

благодаря Ще я видя и нея може би и така благодаря за всичката помощ и търпимост на невежието ми
        Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

И аз обмислям смяна на антифриза. В момента имам невероятно гадни отлагания в охладителната система - не знам точно от какво са, но предполагам, че са от едни добавки за запушване на течове , дето преди време ги слагах от глупост и невежество. Сега обмислям да източа антифриза наполовина, да налея вода и да източа цялото количество окладителна течност. След това ще наливам постепенно и ще се постарая да обезвъздуша системата както трябва. Мисля че се правеше при пуснат мотор с бавно наливане директно от капачката на радиатора.

Та. Какъв антифриз и откъде - на Симеон има някакъв руски, жълт на цвят по 13 лева/5 литра концентрат. Дайте мнения и конкретни места, откъдето може да се купи. Аз си търся руски, от червения, но незнам откъде да си намеря.
          Александър

Коментар

Син на Приста. Има го по бензиностанциите Петрол, има го и при разни дилъри. Червеният е излишно скъп, а 5 години я го удържиш в ладата, я не.

Смисъл от задморски алхимии няма - те са същите или по-лоши, а се въдят и свирепи ментета.

Нива няма нужда от специално обезвъздушаване - сама се справя, ако има достатъчно течност.

В твоя случай трябва да се промива сериозно - никакви наполовина, на 1/3 и по братски. Разкачаш охладителната уредба горе и долу и миеш с градинския маркуч в двете посоки. Също и с радиатора на парното.

Наливане: най-лесно е през горния маркуч на радиатора, преди да си го закачил за въпросния радиатор. Наливането през капачката на радиатора е баааааавно - течността трябва да влезе в двигателя през затворения термостат.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Наливане: най-лесно е през горния маркуч на радиатора, преди да си го закачил за въпросния радиатор. Наливането през капачката на радиатора е баааааавно - течността трябва да влезе в двигателя през затворения термостат.
              Аз направих точно така преди 4-5 дни. Радиатора ми беше протекал леко та си рекох докато е по топло да го оправя. Измих го добре с градиснкия. Спрях да го пълня с маркуча и следователно изливам докато не потече бистра вода. После облепих питата от двете страни добре и пръснах долната горната и станичните части с черен мат ( дават го за висока темт, един такъв черен на космос ) За сега е 6. Грешка няма. После налях концентрата право в радиатора, сипах в разширителния съд, запалих и с отворени капачки на радиатора и разширетелния съд мисля че я обезвъждуших. Сега няма течове и губене на антифриз, загрява си нормално. Аз ползвах антифриз на лук ойл. Доста време все от него слагам, струва ми се надежден.

Коментар

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
                ...Аз ползвах антифриз на лук ойл. Доста време все от него слагам, струва ми се надежден.
                Той е Приста, пише го с дребни букви.

Коментар

По-горе един колега е споменал руския "Тосол".И аз съм с такъв и съм много доволен - никакви проблеми.Единствено важно - сипва се разреден,никога само концентрат.И ако има възможност - едно измерване на гъстотата преди наливането.
                  Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                  имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                    ... едно измерване на гъстотата преди наливането.
                    С какво?

Коментар

Аз имам уред за мерене на антифриз.Разграфен е в градуси по Целзий и мери сравнително точно,така мисля.А и да греши с 5-6 градуса,какво от това ?

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                        Аз имам уред за мерене на антифриз.Разграфен е в градуси по Целзий и мери сравнително точно,така мисля.А и да греши с 5-6 градуса,какво от това ?
                        За кой вид антифриз?

Коментар

Не знам,не пише на него.Аз го пробвах с "Тосол" -а ,разреден като за минус 20,според рецептата на шишето.И уреда потъна на минус 20,или там някъде.

Коментар

Има поне 4 обичайни "активни вещества" при антифризите, всяко със своя плътност. Въпрос на 10 минути сметки е да ти забъркам антифриз, който ще е с плътността на чиста вода, ще пречупва като чиста вода и ще замръзва примерно на -45. Антифриз се измерва във фризер, всичко друго е майтап.

Коментар

Добре,предавам се,грешен съм.

Коментар

Фризерите държат сравнително висока температура спрямо околната в зимни условия - към -4C. Обикновен фризер, който да направи дълбоко замразяване няма.

Обикновено производителите тестват антифриза чрез течев азот (-193C). Напълва се леген с азот, потапя се ваничка с антифриз и термометър в него. В момента, в който се образуват кристали ваничката се вади и се отчита температурата. Това е точката на замръзване.

Това е прекалено скъпа инвестиция за обикновена смяна на антифриз. Тестовете във фризер са добри за "мека зима".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X