Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преден диф

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0027.jpg
Прегледи:1
Размер:88.5 КБ
ID:6118382

Име:DSC_0026.jpg
Размер:79.1 КБ
ID:6118383

Име:DSC_0028.jpg
Размер:94.2 КБ
ID:6118384

След като днес за пореден път от пробката изпадна парче от зъб,реших да го отворя.От снимките се вижда какво е дереджето.Предавателното число е 10/41.Въпроса ми е от къде да взема качествени пиньон и корона и има ли в Бургас или околията кой да центрова дифа,но човек който наистина да го направи.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

От: Преден диф

Темата вече не е актуална,днес си го събрах сам.

Коментар

С колко луфт между пиньона и короната го остави ?
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Допуска е от 0.08 до 0.13.Аз го оставих 0.1.

Коментар

А какво и къде е петното гледа ли?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тъй като до сега диференциал не бях отварял и дори не бях виждал се ръководех от тоя клип.
            Петното съм го настроил,както е показано.Луфта го настройвах с индикатор.Лагерите на короната ги стегнах така,че телата да отворят с по 0.08 мм.Ако методиката е грешна,значи и аз грешно съм го събрал.Минал съм 70-80 км,дифа не вие,не трака и не е затегнал.
            http://www.youtube.com/watch?v=K5V0E...e_gdata_player

Коментар

След такъв ремонт,на колко километра е хубаво да се смени маслото и дифа има ли нужда от пазене (разработване) или мога да вкарвам Нивата в приклюение?
              Последно редактирано от kameno karp; 08-08-16, 16:32.

Коментар

Аз поне не съм чул до сега някакви препоръки нито за едното, нито за другото. За твое лично успокоение, след около 1 000 км може да източиш маслото и да видиш какво се е събрало на пробката. Между другото, тия дни някъде прочетох, че оригиналната помпа за гуми на Ладата може да се ползва вместо шприц за наливане на масло.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

При мене се появи слаб теч от семерингата към кардана.Има ли някаква тънкост при смяната и? Подменят ли се разпорни втулки? На времето така при една смяна на семеринга и здраво стягане на гайката хвърлихме дифа.

Коментар

Четеш тук - http://www.vazclub.com/niva/2121-213...shesterni.html

и го прилагаш тук - http://www.autoprospect.ru/vaz/21213-niva/15-3-zamena-salnika-vedushhejj-shesterni.html

П.П. Преди да започнеш каквото и да е разглобяване провери дали отдушника на моста е читав. Ако е запушен ще надува и ще имаш теч без да е виновен семеринга.
                    Последно редактирано от коко келеша; 11-08-16, 22:24.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Снощи явно съм бил позаспал щом съм пуснал два еднакви линка . Та по-точно казано - четеш тук http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...peredachi.html и го прилагаш и при предния мост. Важното е да спазиш усилията, които се замерват с динамометричния ключ. Ако са в допустимите граници не се налага смяна на разпорната втулка. Затова стягането и меренето трябва да стават много внимателно.
                      Последно редактирано от коко келеша; 12-08-16, 20:40.
                      Из "Златния телец"

Коментар

... тази инструкция не е коректна, липсват много важни елементи в нея...

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                          ... тази инструкция не е коректна, липсват много важни елементи в нея...
                          Например?
                          Из "Златния телец"

Коментар

Не знам колко точно е това замерване на първоначалния момент на завъртане,все пак се въртят и полуоските.Не е ли по лесно да се стегне гайката на дадените от завода производител килограми ?Не съм срещал досега в каталозите моменти на стягане за резбови съединения на Нива.

Коментар

Ако си беше направил труда да прочетеш всичко, щеше да прочетеш още във второто изречение и това, че полуоските се отцепват преди меренето. Като стегнеш с предписания момент размазаната втулка имаш два варианта според това колко е била стегната преди това - или голям луфт, или пак да хвърлиш престегнатия диф след стотина километра.
                              Последно редактирано от коко келеша; 16-08-16, 17:29.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X