Та така ...Смених маслата на дифове ,раздатка и двигател и дойде реда на скоростите .Доста прочетох и навсякъде се коментира ,че количеството масло при норма 1.35 л. е нормално да е завишено до 1.6 литра.И така,потготвих се с шише от мин вода 1.5 л. ,фуния и за всеки случай една бутилка от масло 1 литър .Купих масло Fuchs TITAN SUPERGEAR MC 80W-90 2 бутилки по 1 литър и сагата започна.Отвъртам пробката ,като съм подложил фунията с шишето от мин. вода 1.5 л. и маслото потече .Приказваме си с един приятел и от време поглеждам шишето .Да обаче ,нивото взе да наближава гърлото на шишето и маслото тече ли тече и няма признак че свършва .Сменям бутилката ,продължава да тече ....аха да напълни и нея.И спря току до ръба.В крайна сметка се оказа 2.5 ЛИТРА в скорости на лада нива.Цвета му е тъмно-кафяво червеникав .Помислих че е влезнала вода , но не,маслото си е идеално.След доста чудене реших да си го върна него..Колата е 2004 год. 1.7i внесена от Франция мин.година.Явно французите са патили и знаят.Да ама след 1.3 литра как се налива? Остатъка налях през лоста за скоростите ,като махнах само маншона има място където е ябълката на лоста.Получи се малко като роман ,ама това е.Някой да е чувал такова нещо?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна масло скоростна кутия
Свий
X
-
От: Смяна масло скоростна кутия
Първоначално публикуван от paralax Преглед на мнение..... Доста прочетох и навсякъде се коментира ,че количеството масло при норма 1.35 л. е нормално да е завишено до 1.6 литра....
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
И какво, в крайна сметка върна старото масло? А как позна че не е износено и старо?
Иначе за количеството, работата е сложна, но чак 2.5л досега никой не е казал че налива.
Коментар
-
По книжка 3.750л. Все пак ако показанията на щеката за маслото са верни, най добре е като сипеш и запалиш след това да провериш и долееш при необходимост. От стари лададжии знам, че най-доброто ниво е на средата между белезите. Успех.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнениеАз когато работих в НАР...
Практиката на старите и патили пък се отличава и от двете "априлски линии". Това обикновено не е за добро, ама има и полезни неща.
Коментар
-
Така е, прав си.
Аз лично мислих,че лъжат... смисъл такъв,че казват така и така господине имате долято 3.8, това толкова и толкова струва - лек и приятен ден. А то всъщност се оказва, че е 3.5... а господина, деня не му е приятен.
Всичко опира до лафа: СПОРЕД - ЗАВИСИ.
Моето лично мнение, някой неща си ги правете сами от колкото да ходите по - разни оторизирани сервизи.
Този форум страшно помога в това отношение. Благодарение на него съм научил доста неща, който са ми били от полза.
Коментар
-
ОПИТ-Караш ли сериозен офроуд винаги маслото на горния белег или в близост до горния.
Слезе ли към минимума и около минимума на по серизните места-/визирам много големи странични и фронтални наклони/ лампата за масло започва да свети и докато не се преодолее наклона не угасва/.А именно точно на тези места често мотора е силно натоварен.
Затова в гората винаги на максимум и около максимума.
По равното и на леки наклони може и на минимум,че даже и доста под минимум-/също лично пробвано без каквито и да било проблеми/.
Коментар
-
Филтрите и конзолите най-малко се различават.Преписаната книга от 1966г.- също.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар