Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Летни гуми за шосе и джанти за Нива в Пловдив

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Летни гуми за шосе и джанти за Нива в Пловдив

Здравейте Колеги,

търсих из предходните теми, но не намерих инфо за шосейни гуми.

Попитах за гуми R16 175/80 на 2-3 места из Пловдив. Проверих в Диана, на Околовръстното до Коматево и в Маджинекс на Кукленско шосе. Общо взето няма избор.

Бих желал да получа някакъв съвет за летни шосейни гуми с горния размер и къде мога да си ги купя? Предложиха ми някакви руски гуми КАМ еди какво си за 140 лв. бройката и се стреснах. Предпочитам да дам пари за някоя западна марка.

Също ме интересува къде мога да си намеря и джанти, може и 2ра ръка. Четох,че за Витара някакви джанти с 5 дупки ставали за Нива, но не съм 100% сигурен.

Предварително благодаря?

Поздрави!

Re: Летни гуми за шосе и джанти за Нива в Пловдив

Взимай направо от някакво сузуки, тъкмо ще имаш 15 ки, стават директно, само ЕТ то обикновено е по малко - тоест джантите ще се излязат малко навън. За 15 ки има много по голямо разнообразие от гуми които не биха тежали на нивата. Иначе джанти стават и от фероза, киа и др - 5х139.7 .
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

От: Летни гуми за шосе и джанти за Нива в Пловдив

джантите от Витара стават без проблеми на Нивата

Коментар

Да джанти от Витара стават аз си карах предната нива с такива сега сложих и на тази, има много по-голям избор гуми на 15". Тази Нива е с Витарови джанти.
        Прикачени файлове
        Land Rover Discovery II 3,9 V8
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от kikoleppard Преглед на мнение
          Здравейте Колеги,

търсих из предходните теми, но не намерих инфо за шосейни гуми.

Попитах за гуми R16 175/80 на 2-3 места из Пловдив. Проверих в Диана, на Околовръстното до Коматево и в Маджинекс на Кукленско шосе. Общо взето няма избор.

Бих желал да получа някакъв съвет за летни шосейни гуми с горния размер и къде мога да си ги купя? Предложиха ми някакви руски гуми КАМ еди какво си за 140 лв. бройката и се стреснах. Предпочитам да дам пари за някоя западна марка.

Също ме интересува къде мога да си намеря и джанти, може и 2ра ръка. Четох,че за Витара някакви джанти с 5 дупки ставали за Нива, но не съм 100% сигурен.

Предварително благодаря?

Поздрави!
          Вли-10

Коментар

Колеги,

благодаря за напътствията. Нивата я купихме с някакви тракторни гуми, с посочения размер и да си кажа ни дава сериозен разход и ШУМ .
            На газ 12 л. на 100 км - Нивата е инжекцион, модел края на 2006 г. Като вдигна 80 км/ч. на шосе ме заболява главата и ще трябва да слагам слушалки.

Баща ми я кара като аз досега не съм седнал да прочета дали гумите от 16" са стандартни. Дори и той не е отворил книжката и след прочита на отговорите ви го накарах да го направи. Може да ви се стори глупаво, но наистина не ми е останало време, а и съм я карал 2-3 пъти на по-дълго.

Искам да сменя гумите, тъй като рядко ходя на офроуд, а иначе постоянно я ползвам точно за нивата - по селскостопански пътища. Не ми трябва чак такава висока проходимост. Вече ако ще ходя на офроуд ще си сложа направо тракторните гуми с другия комплект джанти.

Поздрави!

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
            Вли-10
            Здравей колега,

потърсих из нета и видях, че този модел ще ми свърши работа, но откъде да си я купя?

Няма никъде! Намерих някакви стари обяви, и силно ме съмнява дали ще я имат на склад.

Ще потърся и ще пиша дали съм намерил.
            Поздрави!
            Последно редактирано от CarTest™; 30-03-11, 08:25.

Коментар

И аз препоръчвам за лятото и особено за асфалт 15" джанти от Сузуки. Изборът на качествени гуми е голям.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Най-добрия вариант е ако можеш да си намериш джанти от Шевролет Нива...Но са рядкост.

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
                  Да джанти от Витара стават аз си карах предната нива с такива сега сложих и на тази, има много по-голям избор гуми на 15". Тази Нива е с Витарови джанти.
                  ако някой има такива джанти за продажба на разумна цена да казва.

п.п. държа да са стоманенни.

Коментар

Джантите от Сузуки са много подходящи особено за шосе - изнасят странично, което дава много по-добро поведение на асфалт. Правилният размер за тях е 195/15/80 и има избор, аз бих сложил Michelin 4x4 Lattitude Cross или Bridgestone A/T Revo II и изобщо не сменяш - караш зиме и лете с тях. Може да пообиколиш моргите, все някоя умряла витара ще има. Поразходи се до Сопот - има една автокъща основно с витари. 30-35 лв на джанта е цената според мен, ако се пазариш добре и не показваш, че си на зор.

За този размер 175/80/16 сигурен ли си, че някой от тези модели нямат в този рамер гуми? В търсачката на Диана 175/80/16 ми излезе Dunlop AT2 на 170 лева бройката с поръчка онлайн, което си е направо оферта. Също става да се кара и зимата, особено в Пловдив. Друга чудесна гума за твоите нужди е YOKOHAMA G012 - има я по каталог в този размер, пробвай и в Боряна Груп, но е по-скъпа. Помисли за размер 205/80/16 - там не може да няма избор, но са малко по-високи и може да опират в предната част на веждите.

П.П. Не се лъжи с руски гуми - ужасни са и като цена и като качество. Не си купувай и Бусови гуми, каквото и да ти обясняват гумаджиите. Не случайно полицейските ниви тази зима бяха оборудвани с Bridgestone DM3, защо ли ...
                    Последно редактирано от axlastro; 30-03-11, 09:01.
                    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                      Вли-10
                      +1, Резервната гума ми е Вли-10..За шосейна гума е супер..Но пък, трябва, малко, търсене за да я намериш..

П.П Колега kikoleppard , остави някакъв телефон, за връзка, че гледам, в скайпа те няма..Че много НИВА-ри се завъдихме в Пловдив..Да вземем една среща да направим... Съжелявам, че ти пиша тук, но не можеш да получаваш ЛС, все още..
                      Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 30-03-11, 10:35.
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

И за какви пари ще я намери? 120 лв? 140 лв? Няма смисъл от руски гуми - или да слага тапи за уши и да кара с ВЛИ-5, с които е в момента, или да си сложи истински гуми. Хич не търси ВЛИ-10 колега, поръчай си онлайн от ДИАНА с 20% отстъпка, но внимавай какво ще ти докарат а най-добре отиди да си ги вземеш лично и си ползвай пак отстъпката. Ако успееш да си намериш Bridgestone Dueler A/T Revo 2 имай предвид, че това е гума със специален износоустойчив пласт, който се открива след като се износи първия и спокойно можеш да ги търкаляш 40 000 -50 000 километра. Дали някоя руска гума ще изкара толкова?
                        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                          И за какви пари ще я намери? 120 лв? 140 лв? Няма смисъл от руски гуми - или да слага тапи за уши и да кара с ВЛИ-5, с които е в момента, или да си сложи истински гуми. Хич не търси ВЛИ-10 колега, поръчай си онлайн от ДИАНА с 20% отстъпка, но внимавай какво ще ти докарат а най-добре отиди да си ги вземеш лично и си ползвай пак отстъпката. Ако успееш да си намериш Bridgestone Dueler A/T Revo 2 имай предвид, че това е гума със специален износоустойчив пласт, който се открива след като се износи първия и спокойно можеш да ги търкаляш 40 000 -50 000 километра. Дали някоя руска гума ще изкара толкова?
                          Абсурд е тази гума, да е 120 лева...Ако е толкова, не знам, какво им става, на тия руснаци....На всичко вдигнаха цените..Извинявам се за спама..А защо да слага тапи в ушите си ??На мен не ми вият, тоооолкова мног, че да ги махна зарадри виенето... Все пак са всезонни, какво да искаме..
                          П.П Майкоооо, тези гуми вървят по-скъпо от Вли-5, еб@си...Не си заслужават тези гуми..По добре едни Вли-5, отколкото Вли-10
                          ВЛИ-5-120 ЛВ./ВЛИ 10 -130 ЛВ
                          Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 30-03-11, 10:55.
                          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Що се мъчите с тея руски гуми не мога да разбера? Колкото по-малко руски неща има по Нивата, по-добре и за вас и за нея...

Коментар

Колега, с риск да оспамя темата - имах предвид, че ВЛи-5 шумят, от ВЛИ-10 нямам впечатления. Руските гуми им вдигнаха цените необосновано, защото в тях каучука е само изкуствен, поради което стават на дърво много бързо. Освен това, доколкото знам ВЛИ-10 също е с вътрешна гума, което за акране по асфалт си е минус - по-често се пукат, проверено !

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                              Що се мъчите с тея руски гуми не мога да разбера? Колкото по-малко руски неща има по Нивата, по-добре и за вас и за нея...
                              И аз това разправям, ама ей го на, има още мазохисти.
                              Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X