Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Временно спираме събирането на помощи

Свий
X
Свий
  •  

  • Временно спираме събирането на помощи

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Biser-411.jpg
Прегледи:1
Размер:201.9 КБ
ID:6517119Уважаеми колеги,
    Винаги сме си знаели, че сме голяма сила, но това, което се случи в последните дни мисля, че надмина всички очаквания. След първата ни акция в нощта на понеделник срещу вторник и след обявяването от OFFRoad-Bulgaria на пунктове за събиране на помощи за бедстващите райони, чувството за солидарност у българина се пробуди. Бяха събрани огромно количество помощи. В момента най-пострадалото село Бисер е напълно задоволено откъм провизии и дрехи. В Свиленград, след като днес оставихме не малко количество дарение, положението също е доста добро. (Звуковите файлове от раздаването на помощите в Бисер и интервю със зам-кмета на Свиленград можете да чуете тук.)

    С оглед на това, решихме временно да спрем доставките на помощи. Разбрали сме се с кметовете на Бисер и Свиленград да звънят веднага щом имат нужда.
    Все още нямаме сигурна информация дали другите пострадали села - Родопи, Иваново и Лешниково имат нужда от помощ. Ако се окаже, че им трябва нещо, имаме готовност да тръгнем веднага.

    От събраните помощи остана не малко количество. В София пунктът е пълен. В Бургас има повече от един бус дрехи. Във Варна - също един бус, който дори беше натоварен и чакаше сигнал накъде да тръгне. В Стара Загора и Пловдив също са набрани помощи.

    От Гражданска защита отново ни благодариха и ни посъветваха да задържим временно събраните помощи. За пореден път ни напомниха, че прогнозата за следващата седмица е ужасяваща - очаква се рязко затопляне на времето и силно снеготопене. Затова най-разумно е да запазим събраните неща в складовете, вместо да ги трупаме в Бисер и Свиленград. Съвсем скоро ще има нужда от тях.
    С организаторите на пунктовете се разбрахме, че нито един човек, който има желание да направи дарение, няма да бъде връщан. В пунктовете идват много хора, които са разбрали от други места за нашата акция и няма да прочетат това съобщение. Но молбата ми към тези, които ще го прочетат, е временно да задържим набирането.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    • OFFRoad-Bulgaria – на конференция за бедствия в Турция
      от Виктория Викторова
      Турската организация за бедствия и аварии поиска от Българската федерация на радиолюбителите да изпрати свои представители на конференция за бедствия, а от Федерацията решиха това да бъдат членове на форума на OFFRoad-Bulgaria.com.
      Условието е предложените членове на форума да са с радиолюбителски лиценз клас 1 и да са участвали в организирани към Мобилната спасителна служба акции.
      ...
      12-09-12, 10:54
    • Отиде си бачо Симеон.
      от Tramp
      С тъга Ви съобщавам,че снощи се е споминал бачо ни Симеон.
      Отново беше тръгнал на път, но този път няма да напише един от увлекателните си пътеписи, с които бързо стана известен в този форум.
      Почивай в мир, бачо Симеоне. Помним те с добро.
      Поднасям искренните си съболезнования на неговото семейство и многобройните му приятели и близки хора.
      10-07-12, 19:06
    • Подготовката за Европейското по първа помощ отвътре
      от Виктория Викторова
      Българският червен кръст проведе своята последна тренировка преди Европейското състезание по първа помощ в Ирландия.
      Тренировката се състоя през изминалия уикенд в центъра на БЧК в Лозен.
      OFFNews.bg получи пълен достъп до разиграването на ситуации и засне протичането им.
      Нашенците се подготвяха за трасе от 8 километра с 24 пункта с различни ситуации във всеки пункт. Най-страшната конкуренция се оказват сърбите, които печелят вече 6 години подред.
      ...
      02-07-12, 16:29
    • Търся брат си
      от Андрей Боянов
      Пиша тук, тъй като изчерпах всичките си други идеи.
      Брат ми, Камен Цветанов Петров, изчезна без следа от петък. Броя петък (29.06.2012) като датата на изчезване, защото същия ден го търсих в квартирата му на Иван Асен II номер 3 към 13:30 и тогава беше заключено и никой не отговаряше на чукането ми по вратата. Вечерта на същата дата към 19:30 пак отидох до там и намерих ключовете му от външната страна на вратата, беше оставил телефона си вътре, изключен....
      02-07-12, 16:26
    • Забрана на мотори в Слънчев бряг
      от Гриша
      Поредната безумна забрана... Не, че бих почивал в Слънчев бряг, но да не мога в определени часове да съм с мотора, го приемам като погазване на правата ми!
      Часовете в, които важи забраната са абсурдни предвид мотива "Целта е да не се смущава пълноценният отдих на туристите в курорта", след обяд е тази част от деня, през която децата спят (не само те), но тогава е разрешено....
      22-06-12, 19:24
    • Карти на Форума
      от Владимир Йончев
      От години се коментира идеята да се издадат карти за участниците във Форума. Пействам този линк само за илюстрация да се види откога се коментира и колко много и различни предложения има.
      Най-после имаме готовност да стартираме с това, но за да се избегнат всички притеснения, решихме да се спрем на програма минимум....
      22-06-12, 19:23
    Зареждам...
    X