Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радослав Козлеков кандидат за шеф на БФАС

Свий
X
Свий
  •  

  • Радослав Козлеков кандидат за шеф на БФАС

    Снимкта Сергей АНТОНОВДоскорошният член на Управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Радослав Козлеков е афиширал готовност да се кандидатира за председателския пост на федерацията.



    Както е известно, в средата на ноември 2011 г. за шеф на федерацията бе избран изпълнителнителният директор на "Ойлтанкинг България" Александър Александров, който наследи управлявалия 31 години федерацията Георги Янакиев. Козлеков бе една от ключовите фигури в екипа на Александров, като бе с основна заслуга за избора му за шеф на федерацията.


    В края на 2011 г. обаче Козлеков, Емил Миланези и Александър Благоев, които бяха в Управителния съвет на БФАС подадоха оставки. Мотивите им са несъгласие с авторитарните методи на управление на Александров и Димитър Агура, който е и най-приближения човек на шефа на федерацията в УС.


    17 организатори на състезания от българския шампионат по автомобилизъм и 35 клуба депозираха в началото на тази година искане за свикване на инзвънредно Общо събрание на федерацията за смяна на предсдедателя на БФАС, Управителния съвет на федерацията и промяна на Устава на БФАС.


    "На среща на 35-те клуба, които поискаха инзвънредно Общо събрание на БФАС, на която присъстваха представители на още 14 клуба, господин Козлеков обяви, че е готов да се кандидатира за шеф на БФАС - заяви пред представителите на медиите Атанас Божилов, председател на клуб "Аra Motorsport" (Габрово) и един от вносителите на искането за инзвънредно Общо събрание. - На 4 февруари предстои Национална среща, на която очакваме Радослав Козлеков да изложи платформата си за управление, както и евентуално да обяви кои хора би искавл да влязат в Управителния съвет. Тогава ще решим дали да подкрепим кандидатурата му".


    Божилов, подалият оставка от Управителния съвет Александър Благоев и президентът на "Етър Рейсинг Тим" (Велико Търново) Димитър Стефанов разясниха мотивите си за искане на смяна на ръководството след само два месеца управление.


    "Не искахме да общуваме с ръководството на федерацията чрез медиите, но за съжаление така се получава - заяви Атанас Божилов. - В края на 2011 г. бяхме поканени на серия от срещи. От самото начало обаче стана ясно, че хората в УС не искат да ни чуят. Ние настоявахме за промени, а ти ни обясняваха какво трябва да се направи. Надявахме се все пак да ни чуят и в новаота наредба за състезанията да влязат някои неща, които им предложихме. На награждаването на отличилите се през сезона обаче ни бе раздадена наредбата за 2012 г., в която всичките ни искания бяха пренебрегнати.


    На Общото събрание подкрепихме кандидатурата на господин Александров най-вече заради професионалистите в екипа му - Козлеков, Миланези и Александър Благоев. Сега, когато те вече не са част от УС, нямаме доверие на хората, които ръководят спорта ни. Димитър Агура открито ми каза, че автомобилизмът е скъп спорт и ще се състезават само тези, които имат пари. Попита ме - ти масов спорт ли искаш, или елитен, защото ние искаме елитен. От името на Управителния съвет обяви, че дори имат готовност за нулев сезон".


    Атанас Божилов допълни, че разбунтувалите се клубове нямат конкретно нищо против председателя на федерацията Александър Александров, а по-скоро срещу хората в Управителния съвет, които не се вслушват с исканията им.


    "На Общото събрание, което искаме да бъде свикано може отново да бъде избран Александър Александров - заяви той. - Димитър Агура също може да е част от Управителния съвет. Настояваме в Управата да влязат хора, които са професионалисти и на които може да се има доверие и да бъдат чути исканията ни. Искаме адекватен Управителен съвет. Събранието ще решава".


    "Напуснах Управителния съвет, защото бързо разбрах, че няма чуваемост. Сериозно бе нарушена комуникацията между федерацията и членовете на ръководството - заяви вече бившият член на УС Александър Благоев. - Заради авторитарното отношение на ръководството в момента малките клубове остават неразбрани. Няма стратегия в това управление. Липсва търпимост за работа стъпка по стъпка.


    На практика няма и реално управление, тъй като от седем члена на Управителния съвет в момента са останали четирима - Александър Александров, Димитър Агура, Славчо Христов и инж. Иван Тенчев. По Устав те нямат право да приемат наредбата за състезанията през 2012 г. въпреки че разпространиха такава.


    При избора си господин Александров обеща промени в Устава. Когато питаме какво става с тези промени, отговорът е, че се работи и нищо повече. Явно е нещо свръхсекретно и предполагам че работят по него адвокатите Керезов и Радков. Ние нвищо не знаем.


    След като депозирахме оставките си, никой не ни е търсил за заседания на Управителния съвет. Ако ни поканят, и тримата, които сме в оставка ще присъстваме, защото Общото събрание трябва да ни освободи. Ще отидем и ще си кажем мнението".


    Атанас Божилов обяви, че клубовете, които искат смяна на ръководството, се представили в БФАС предложенията си за промени в Наредбата за състезания и в състезателния календанр за 2012 г.


    "Надяваме се да ги разгледат и да обмислят идеите ни. Но и да ги приемат, искането ни за ново Общо събрание остава. Ако трябва имаме готовност да стигнем и до съд".
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X