Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Петър Ценков и Младен Вачков на шоуто "Шампион на шампионите"

Свий
X
Свий
  •  

  • Ценков и Вачков срещат феновете си на "Шампион на шампионите"

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1988.jpg
Прегледи:1
Размер:161.3 КБ
ID:6515976Единствените български състезатели в предстоящото издание на легендарното състезание "Дакар" Петър Ценков и Младен Вачков ще имат среща с феновете си на грандиозното шоу "Шампион на Шампионите".


    Атракцията на представителите на всички моторни спортове ще се проведе на 7 декември (сряда) в новопостроената многофункционална спортна зала "Арена Армеец" в София.

    Като част от шоуто ще се проведе и награждаването на победителите в ежегодния конкурс на Прес автоклуб "България" "Автомобил на годината".

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1980.jpg
Прегледи:1
Размер:136.8 КБ
ID:6515977Гвоздеят на спектакъла ще бъде определянето на "Шампион на шампионите" в моторните спортове у нас.

    "В състезанието "Шампион на шампионите" състезателите ще се пуснат по двойки по системата на елиминиране, като ще участват 32-ма от най-изявените наши състезатели в моторните спортове, които ще спорят помежду си с еднакви автомобили - разкри Владимир Илиев, представител на „"Виваком рали тим", организатор на проявата. - Началото е планирано за 12 часа, а финалът е в 17.30 часа.

    За публиката е предвидена голяма нощна атракция - рейс-такси, в която срещу определена такса всеки желаещ ще има възможност да се повози в колите на шампионите.

    Както е в последните години, и този път проявата ще има благотворителен характер, като събраните средства ще отидат за подпомагане на фондацията "Надежда за малките", предлагаща алтернатива за временно отглеждане на изоставени бебета и малки деца в т.н. "Малка къща" в Княжево.

    Награждаването на автомобилите-победители, изложбата на финалистите в отделните категории, както и на ретро и спортни автомобили ще бъде в самата зала.

    Любителите на високите скорости ще имат отличната възможност да се запознаят с всички характеристики на най-новите автомобили, които водят надпревара за титлата "Автомобил на годината".

    Част от атракциите е и възможността за лична среща с представителите ни на рали "Дакар" Петър Ценков и Младен Вачков.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1982.jpg
Прегледи:1
Размер:129.3 КБ
ID:6515978Освен това феновете ще могат да се докоснат и до състезателните коли, с които родните пилоти са постигнали успехите си. Среща с любителите на моторните спортове ще имат асовете Димитър Илиев, Илия Царски, Николай Златков, Румен Дунев, Петър Гьошев, Ясен Попов. Водещи имена от планинския, офроуд, рали крос и автокрос шампионати.

    Ще бъдат изложени мощните и атрактивни машини от драг-рейсинг, дрифт и тайм-атак.

    (б.а - част от състезателните машини, които ще може да видите, са на снимките).

    Във фоайето ще бъдат разположени машините на шампионите по мотоциклетизъм Мартин Чой, Николай Куманов и Ангел Караньотов, емблематични мотори от мотокроса, шампионата на писта, супер мото, ендуро, ATВ и УТВ машини и всички категории шампионски картове.

    В залата за първи път ще бъде изложен и уникалният "Булгар Алпина", с който легендарния наш пилот Илия Чубриков през 1967 г. спечели Балканския шампионат и през 1969 г участва в Рали "Монте Карло".

    Сред основните атракции ще бъде и култовият "Рено 12 Гордини", с което Йордан Топлодолски и Владимир Илиев станаха първите рали шампиони на бившите социалистически страни през 1973 г., както и шампионските мотоциклети "Балкан" на Димитър Василев и на Кирил Николов.

    Снимки Сергей АНТОНОВ
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X