Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фетел спука гума в Абу Даби и отпадна

Свий
X
Свий
  •  

  • Фетел спука гума в Абу Даби, Хамилтън спечели

    Себастиан ФетелДвукратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел отпадна още в първата обиколка в състезанието за Гран при на Абу Даби в ОАЕ, 18-и, предпоследен кръг от сезона. Германецът спука задна дясна гума на влизане в завой №2. Победител в състезанието е Люис Хамилтън.


    Пилотът на Ред Бул стартира от първа позиция на пистата „Яс Марина”, след като вчера спечели 14 полпозишън през тази година. Фетел потегли перфектно и не даде никакъв шанс на преследващия го Люис Хамилтън с Макларън. На влизане във втория завой обаче, гумата на болида на шампиона се пръсна и той финишира в чакъла. Това беше първото отпадане на немския състезател през годината.

    Така Себастиан няма да може да изравни рекорда на Михаел Шумахер от 13 победи във Формула 1 за един сезон, защото в момента има 11. В последното състезание за 2011 година – в Бразилия на 27 ноември, Фетел ще може да подобри върховото постижение на Найджъл Менсъл за най-много полпозишъни. Сега и двамата са на върха с по 14 спечелени квалификации за място.

    Пилотът на Макларън Люис Хамилтън, който потегли от първа редица, успя да спечели днешния старт в Абу Даби в отсъствието на Фетел. Втори остана Фернандо Алонсо с Ферари, който през цялото време се мъчеше да притеснява британеца, но така и не успя да се приближи достатъчно близо до лидера за да го атакува.

    Дженсън Бътън (Макларън) и Марк Уебър (Ред Бул) водеха сериозна битка за третото място до средата на надпреварата. Марк успя да изпревари британеца и да дръпне към него, но изтегленият в последната обиколка бокс го лиши от място на подиума. Така Бътън трети, Уебър четвърти. Пети остана Фелипе Маса с Ферари, следван от Нико Розберг с Мерцедес.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X