Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хирвонен отпадна от Рали Великобритания, отписа се за титлата

Свий
X
Свий
  •  

  • Хирвонен отпадна от Рали Великобритания, отписа се за титлата

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Sebastien_Loeb_208755s.jpg
Прегледи:8
Размер:17.3 КБ
ID:6514751Състезателят на Форд Мико Хирвонен, който бе основната заплаха за осмата титла на Себастиен Льоб (Ситроен) в световния рали шампионат, отпадна от Рали Великобритания.


    С това той на практика даде титлата на Льоб.

    В 7-ата скоростна отсечка от надпреварата Хирвонан получи повреда. Финландецът успя да приключи етапа, но заради проблема изостана с 3 минути и 52 секунди от Льоб.

    Повредата обаче се оказа много по-тежка от предварително очакваното и Хирвонен бе прринуден да напусне състезанието.

    Както е известно, финландецът може да кара и в третия ден от ралито по системата SupeRally, но заради пропуснатите от днес четири скоростни отсечки ще е с 20-минутно наказание.

    "Денят започна доста сложно за мен - коментира Хирвонен. - Сцеплението на гумите непрекъснато се променяше. От там дойде и проблема и се стигна до пробивм на радиатора. Нямаше сериозни поражение, но водата изтече. Успяхме до изкараме още пет-шест километра, но това бе края.

    Аз съм реалист и съм наясно, че за мен борбата за титлата приключи. Остава ми да благодаря на момчетата от отбора за положените усилия. Трябва да гледаме напред и да мислим за следващия сезон".

    Преди последната скоростна отсечка от втория ден на надпреварата Льоб продължава да е лидер с аванс от 8,6 секунди пред Яри-Мати Латвала с Форд. Трети се движи Мадс Остберг от "Стобарт" с изоставане от 1.04,7 минути на Льоб.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X