Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Екълстоун призна за рушвет от 44 млн. евро

Свий
X
Свий
  •  

  • Екълстоун призна за рушвет от 44 млн. евро

    Бърни Екълстоун
    Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун призна, че е платил 44 млн. евро подкуп на бившия банкер Герхард Грибковски пред съд в Мюнхен. Срещу Грибковски бяха повдигнати обвинения през януари за неплатени данъци.


    Финансистът бе главен участник в изготвянето на сделката, с която банката BayernLB продаде собствеността си върху част от правата на Ф1. Според Бърни, той не е имал друг избор освен да плати поискания подкуп, тъй като в противен случай, Грибковски е щял да оповести пред британските данъчни служби за всички аспекти от сделката и това е могло да доведе до плащане на над 2 млрд. евро данъци и такси в Германия и Великобритания.

    Въпреки скандалните си разкрития, Бърни не се чувства виновен за случилото се. Според него, банката, която беше сред кредиторите на фалиралата „Кирх Груп” е получила много повече от очакваната сума и в крайна сметка се раздели с дяловете си във Формула 1 за 840 млн. долара. Екълстоун също е разследван заради комисиона от 66 млн. долара, която не е била обложена с данъци. Въпреки това, британецът получи имунитет, за да стане ключов свидетел по делото в Германия.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X