Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фетел тръгва пръв в Индия

Свий
X
Свий
  •  

  • Фетел тръгва пръв в Индия

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:c66f9c73ca.jpg
Прегледи:6
Размер:24.6 КБ
ID:6513662Защитилият вече титлата си при пилотите от миналата година Себастиан Фетел от тима на Ред Бул ще стартира пръв в дебютното състезание за Гран при на Индия във Формула 1.


    Това стана факт, след като германецът триумфира в квалификацията за място на "Буда Интернешънъл", завъртайки обиколка за 1.24,178 минути.

    За Фетел това е 13-и полпозишън от началото на сезона, като германецът ще опита да спечели 11-ата си победа в кампанията.

    С успеха си Фетел затвърди силното си представяне за деня, след като преди това доминира и в третата свободна тренировка.

    Пилотите на Ред Бул ще имат шанса да затвърдят хегемонията на отбора си, който също вече си гарантира титлата при конструкторите, тъй като от първа редица ще потегли и другият пилот на тима Марк Уебър.

    Австралиецът даде в квалификацията трето време от 1.24,508 минути.

    Второ време даде бившият световен шампион Люис Хамилтън с Макларън (1.24,474 минути). Както е известно обаче британецът бе наказан да стартира с три места по-назад заради пренебрегване на жълти флагове по време на първата квалификация в Индия.

    Така Хамилтън ще започне състезанието от пета позиция.

    Освен Хамилтън, наказание изтърпява и пилотът на Заубер Серхио Перес, който също ще потегли с три места по-назад от класирането си в квалификацията - от 17-о на 20-о, заради пренебрегване на жълт флаг на първата тренировка в Индия. Виталий Петров (Рено) и Даниел Рикардо (Испания) са наказани с по пет места на решетката. Руснакът заради сблъсък с Михаел Шумахер на старта в Корея (от 11-а на 16-а позиция на решетката), а Рикардо, заради смяна на скоростна кутия - от от 21-во на последното 24-о на старта.

    Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер (Мерцедес) даде едва 12-и резултат в квалификацията.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X