Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Второто поколение на Mercedes B-Class порасна

Свий
X
Свий
  •  

  • Второто поколение на Mercedes B-Class порасна (видео)

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mercedes-b-class.jpg
Прегледи:1
Размер:157.1 КБ
ID:6512791Mercedes-Benz B-Class бепредставен на Международния технически панаир в Пловдив само две седмици след официалния си дебют на изложението въвФранкфурт. Първите бройки ще достигнатдо своите български клиенти на 19 ноември. Вече са обявени и цените за нашия пазар, като те започват от 46 245 лв. без ДДС.


    "Новият B-Class е първият модел от цяла гама компактни автомобили от ново поколение от марката Mercedes-Benz. Още четири попълнения ще я допълнят през следващата години, за да отговорим на все по-нарастващото търсене", заяви д-р Рюдигер Рюц от тестовия отдел на компанията, по време на презентация на новия B-Class във Виена.


    Автомобилът идва с доста луксозно за класа си обзавеждане, стилен дизайн, пораснали размери и доста по-икономични двигатели. Той е дълъг 4359 мм (+89 мм), широк е 1786 мм, а намалената му с близо 5 см спрямо предшиното поколение височина (1557мм) обещава подобрена динамика. Задната седалка стандартно е делима в съотношение 60:40, а като опция купувачите ще могат да поръчват и така наречената система EASY-VARIO-PLUS, която позволява гъвкава реорганизация на вътрешното пространство, така че багажното пространство варира от 488 лдо 666 л.

    Второто поколение на модела се радва на нови 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Те постигат средно с 21% по-нисък разходна на гориво, съчетан с по-добри показатели спрямо предшествениците, които са и с по-големи работни обеми. Дебют с този модел ще направи и 7-степенната автоматична трансмисия 7G-DCT с двоен съединител. Другата възможност е новата 6-степенна механична предавателна кутия.


    Бензиновиятдвигател е 1,6-литров. В B180 BlueEFFICIENCY той е със 121 к.с. и максимален въртящ момент от 200 Нм. Средният разход с него е 5,9 л/100 км. Моторът B200 BlueEFFICIENCY постига макс. мощност от 156. к.с. Дизеловите двигатели са 1,8-литров B180 CDI BlueEFFICIENCY (109 к.с.) и B200 BlueEFFICIENCY (136 к.с.). Те постигат изключителен среден разход – между 4,4 и 4,7 л/100 км.




    Стилният интериор е проектиран от Mercedes Advanced Design Studio в Комо, Италия. Предлагат се различни облицовки на кабината и таблото, като на разположение ще бъде и ръчно изработената изкуствена кожа ARTICO, позната от интериора на S-класа. Воланът в B-клас вече е трикомпонентен и е взаимстван от CLS, информира агенцияSpeed-Press.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X