Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Областният управител на Стара Загора благодари на OFFRoad-Bulgaria за акцията в Николаево

Свий
X
Свий
  •  

  • Областният управител на Стара Загора благодари на OFFRoad-Bulgaria за акцията в Николаево

    "Областният управител на Стара Загора Димитър Драчев изразява благодарността си към OFFRoad-Bulgaria.com. Помогнали сте на доста коли." Това заяви дежурният в Пожарна безопасност и спасяване в областния град Георги Иванов в интервю за OFFRoad Radio.

    Наш репортер го потърси за коментар във връзка с блокираните край селото коли, спасителната акция, проведена от членове на OFFRoad-Bulgaria.com, както и действията на "Гражданска защита" и полицията.

    "Нашият екип е тръгнал към мястото около 10 часа. Включили са се с МТ-ЛБ и джип „Роувър“ от Група „Спасителни дейности“. Извадили сме 28 ТИР-а, 3 микробуса, 12 леки автомобила, 4 автобуса - два румънски и два - турски. Вятърът е бил много силен, след снегопочистващата техника той отново е затрупвал със сняг пътя. Вятърът е издухвал и разпръснатия пясък от пътното платно", каза Георги Иванов.


    Той отказа да коментира действията на полицията с думите: "Не знам какви разпореждания са получили" и предположи, че може би хора не са били допускани да стигнат до бедстващите заради това, че всъщност са твърдели, че искат да помагат, а всъщност са искали просто да минат. "Някои бяха запушили и обходния път", каза Иванов.

    Тежката зимна обстановка - ниските температури, силни снегонавявания и заледяванията са причините да се стигне до затапването на участъка, обясниха от ОПУ-Стара Загора. Често има подобни ситуации, при които е трудно почистването на пътя. Този участък е един от най-рисковите в страната. Движението вече е пуснато и е нормализирано.

    Сега обстановката е нормална, да се надяваме така да бъде и през празниците, допълни той.
    Интервюто с Димитър Драчев взе Юлиан Христов
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X