Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зам.-министър на правосъдието подаде оставка

Свий
X
Свий
  •  

  • Зам.-министър на правосъдието подаде оставка

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:angelov.jpg
Прегледи:1
Размер:36.3 КБ
ID:6516397Заместник правосъдният министър от екипа на избраната за вицепрезидент Маргарита Попова Христо Ангелов подаде оставка. Решението за това е било взето от него още на 5 декември. Тогава молбата му е била депозирана при премиера Бойко Борисов, който веднага я е разписал.

    Днес Ангелов изпрати писмо до медиите, в което обяснява с какви мотиви напуска. По този начин той опровергава съмненията, че оставката му е свързана с твърдения на Синдиката на служителите в затворите за нарушен диалог.

    „Всеки нов министър на правосъдието трябва да има възможност да избере свой заместник. Решението ми да подам оставка е изцяло лично. То е обвързано с разбирането ми за екипен принцип на управление и е важно за успешната работа на ведомството", се казва в писмото.

    Още с избирането на новия министър на правосъдието - Диана Ковачва, се заговори, че тя няма да запази досегашния политически кабинет на министерството. Зам.-министрите от времето на Маргарита Попова са Даниела Машева, Жанета Петрова и Христо Ангелов.

    Според непотвърдена информация заместник министри могат да станат сегашният председател на Административен съд в София-град Лозан Панов и прокурорът от Софийската градска прокуратура Пламен Георгиев.

    Едно от последните дела, с което се занимава съдия Панов, бе за касирането на изборите за кмет на столицата, по което той все още не се е произнесъл. Пламен Георгиев пък е прокурор по едно от делата срещу ръководството на "Софийски имоти". Той беше наблюдаващ прокурор по делата срещу бившия заместник вътрешен министър Раиф Мустафа и бизнесмена Росен Маринов, срещу депутата от ДПС Митхат Табаков и колегата му Гюнай Сефер и срещу кмета на Кърджали Хасан Азис.

    Снимка: Министерство на правосъдието
    Прикачени файлове
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X