Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заловиха човек на „Октопод“-а с подкуп

Свий
X
Свий
  •  

  • Заловиха човек на „Октопод“-а с подкуп

    МВРСпецполицаи задържаха адвокат Николай Велков, сочен за „мозъка“ на групата „Октопод“, в момент на взимане на подкуп. Акцията е проведена днес в района на хотел „Радисън“ в София.


    Велков е заловен в момент на приемане на 20 хил. лв., които са били приготвени от Кирил Кирилов, по-известен като Киро Японеца. По данни на полицията парите са били поискани от Велков, за да не завежда дело срещу Японеца. Преди седмица двамата участваха в скандал, в който Кирилов нанесе побой над адвоката в присъствието на очевидци. Според полицаите подкупът бил поискан за това, Велков да не внесе съдебен иск срещу Кирилов.

    Не са ясни причините за скандала между двамата. Според показанията на Велков той бил нападнат безпричинно от Кирилов, който го нарекъл „мафиот“.

    Освен с обвинението за участието му в групата „Октопод“, Велков стана популярен и с това, че заведе две дела за клевета срещу вътрешния министър Цветан Цветанов. Делата бяха заведени заради интервю на министъра, в което той заявява, че Велков е бил осъден по дело за производство на амфетамини, т.нар. афера „Опицвет“. По делото Велков е бил призован като свидетел и не е бил подсъдим. Първоначално искът и по двете дела беше заведен за един лев, но впоследствие Велков поиска общо 100 лв. обезщетение за нанесени срещу него неимуществени вреди.

    В аферата „Октопод“ адвокатът беше посочен като основният стратег на групата, която според прокуратурата се е занимавала с финансови и данъчни измами.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X