Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премиерът: Протестите няма да спрат реформите

Свий
X
Свий
  •  

  • Премиерът: Протестите няма да спрат реформите

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5c520a29eaaa645bb91f7d70cc7304f6.jpg
Прегледи:12
Размер:54.0 КБ
ID:6516014С цялото ми уважение към протестиращите, реформите продължават. Това каза днес пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Той коментира протестите и изхода от тях.


    "Правим реформите, с нас или без нас, те ще се случат", посочи Борисов, като отбеляза, че се надява и на здравия разум на протестиращите. Според премиера левицата е сред подстрекателите на протестите. "При тях получаваха милион и нещо, сега получават милиард и половина. Те (земеделските производители) избират, с цялото ми уважение към тях, просто в случая не са прави", коментира премиерът.


    Толкова много пари получиха през тези две години, получават и за следващата година плюс седемдесетте милиона, които ще им намалим от акциза на горивата, нямат основание, посочи премиерът в отговор на въпрос по повод предстоящата среща на земеделски производители. А що се отнася до реформите в пенсионните системи и всичко останало, те се правят от първи януари така, както сме го вкарали в парламента, добави Борисов.

    Окончателното решение на управляващите е повишаване на пенсионната възраст с по 4 месеца годишно от първи януари 2012-та. С това синдикатите не са съгласни, като обещават продължаване на националните ефективни протести.


    От дистанцията на времето виждаме, че в много области, в които нямаше ясно написани европейски критерии, реформите бяха забавени и не се случиха така, както искаха мнозинството български граждани през 1989 г., отбеляза Борисов в словото си пред форума „Справедливост в прехода”, организиран за втора поредна година от МВнР.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X