Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Щурмуват железниците заради престъпления за 50 млн. лева

Свий
X
Свий
  •  

  • ГДБОП влиза в железниците. 50 млн. лв. изчезнали (обновена)

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:БДЖ.jpg
Прегледи:12
Размер:126.6 КБ
ID:6515995Екипи на ГДБОП и Следствената служба щурмуват днес офисите на „Национална компания железопътна инфраструктура“ заради престъпления, довели до 50 млн. лева загуби. Разследващите правят обиски, изземат документи и компютърна информация, като съмненията за присвоявания, пране на пари, неизгодни сделки и данъчни престъпления се следят от миналия месец.


    Специализираната операция се провежда в централата на НКЖИ, както и в три нейни офиса в столицата. Все още обаче не е ясно кои са хората, които ще бъдат разпитвани, но такива ще има, заявяват от Върховната касационна прокуратура, които ръководят разследването от самото му начало.

    Дружеството е източвано чрез обществени поръчки в последните пет години, обясни пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов. Става въпрос основно за обществени поръчки за ремонти и строежи на релсови пътища, които са били сключвани в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП) с фирми, които не са разполагали с необходимата техника и ресурс от работници да извършват въпросните дейности. Впоследствие поръчките са били отстъпвани на подизпълнители, отново в нарушение на ЗОП.

    Вътрешният министър потвърди, че част фирмите са свързани с фамилията на бившия общински съветник от ГЕРБ в София Илия Илиев, който е и лидер на ромската организация ДРОМ. От страна на държавната компания са намесени служители от високо ниво, каза още Цветанов без да посочи имена.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X