Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българите са най-бедни в Европа

Свий
X
Свий
  •  

  • Българите са най-бедни в Европа

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:4
Размер:86.2 КБ
ID:6515991Българите живеят най-бедно сред населението на 30 държави в Европа. Това сочат данни на изследване по проект на European Social Survery (ESS). Доцент Лилия Димова представи статистиката от изследването, като отбеляза, че в Европа социалният статус на българина е най-нисък.

    36% от населението в България живее мизерно според (ESS), като 38% от българските домакинства живеят с общ доход 400 лв. За сравнение едва 16,4% от британците са заявили, че живеят с под 176 паунда на месец. Най-малък е броят на хората по този показател в Белгия - едва 2,4%.

    Само 27% от българите са казали, че живеят без затруднения с доходите, които са получили през 2011 година. Най-доволни от финансовото си състояние са в Дания - там 94,3% са заявили, че парите са им достатъчни.

    Цели 27,4% от домакинствата ни пък са декларирали, че са взимали заем през последните три години или са теглили от спестяванията си, за да подсигурят прехраната на семейството. По този показател ни води само Унгария, където 28% от анкетираните са заявили, че са търсили допълнителни средства за домакинствата им. Най-малко заеми са взимали в Норвегия - 7% от анкетираните, Швейцария (8,6%) и Дания (9,8%).

    В сравнение с останалите страни в Европа, при които също е направено изследването, у нас цифрите са драстични и ни отличават с висока бедност, коментираха авторите на изследването.

    Изследването показва, че 56,1% от българите нямат доверие в съдебната система, като над 84% смятат, че съдът защитава интересите на богатите и влиятелните. 74,3% вярват, че съдът работи под политически натиск. Изследването показва, че България е най-корумпираната страна на базата на държавите в Европа, според проучването близо 37% от населението у нас смята, че съдиите взимат подкупи.

    Негативна е статистиката и при недоверието на българите в полицията, като 74,3% са заявили, че според тях полицията работи под политически натиск. Едва 8% смятат че полицията се справя успешно с престъпността в страната.

    Според 96% от анкетираните у нас, за да се стабилизира финансовата система в страната, правителството трябва да прави много повече за предотвратяване на бедността у нас.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X