Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полицията залови вероятния пироман

Свий
X
Свий
  •  

  • МВР освободи набедения за "пироман"

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ebcedfa803d649d0dde8d4bb10745670.jpg
Прегледи:3
Размер:255.7 КБ
ID:6515990Полицията е освободила задържания заподозрян за подпалването на автомобили в столичните квартали.

    Това заяви днес вътрешният министър Цветан Цветанов.




    Той уточни, че всъщност имало двама заподозрени, но след като били разпитани се оказало, че няма как да бъдат свързани с палежите.


    "Към настоящия момент няма нещо, с което бихме могли да се похвалим, или пък за мерките, които се предприемат, за да бъдат задържани извършителите", заяви Цветанов, но изрази увереност, че в СДВР ще хванат подпалвачите.


    По-рано той обяви, че има един задържан за масовите палежи на коли, а по обяд е бил арестуван и разпитан и втори заподозрян.



    Няколко души са били отведени за разпит по случаите с палежите на автомобили в София от последните дни. От полицията обясниха, че заподозрените са били задържани в района на палежите от снощи и са отведени в 7-о РПУ.

    Един от тях обаче е заловен в района на кв. „Горубляне“ около 3.00 часа след полунощ. В него полицаите открили големи количества запалителна течност, научи OFFRoad-Bulgaria. Срещу него все още няма повдигнати обвинения.

    Днес, пред журналисти, вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че има задържан, който е заподозрян за палежите. Министърът обясни, че все още няма основна версия, върху която МВР работи, като вероятните до момента остават. Това са война между застрахователи или пироман.

    Снощи нова порция автомобили раздвижи полицията в София. Единият от случаите стана зад блок 1б, на столичния бул. „Александър Малинов“. Пред OFFRoad-Bulgaria колегата Петър Ненов от БНР, който е бил очевидец на случая, разказа, че първоначално е чул пукот като от взривена пиратка. Когато погледнал през прозореца на апартамента си, той видял горящ автомобил. Ненов обясни, че пожарът е тръгнал от предната лява част на колата. Около 10 минути са били необходими, за да стигнат пожарникарите на мястото и да потушат пожара. Това е попречило огънят да се разпростре и върху останалите автомобили.

    Въпреки бързата намеса на огнеборците обаче, автомобилът е изгорял почти напълно. Пред него е имало друга кола, която само е била опушена от пламъците, но не е сериозно засегната.

    Автомобилите са били на улицата зад блока, паркирани непосредствено под апартаментите. По думите на Петър Ненов районът, в който той живее е спокоен и по принцип не се слави с криминална активност. Подобен случай в квартала става за първи път.

    Снимка: БГНЕС
    Прикачени файлове
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X