Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Назначиха шеф на апелативния спецсъд

Свий
X
Свий
  •  

  • Назначиха шеф на апелативния спецсъд

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8165.jpg
Прегледи:3
Размер:101.0 КБ
ID:6515975Висшият съдебен съвет избра днес ръководител на Апелативния наказателен спецсъд. За поста, след балотаж, беше избрана Даниела Росенова, която е съдия от Софийски градски съд.


    Изборът на ръководител на втората инстанция в спецсъда, който започва да функционира от 1 януари 2012 година, се провали вече два пъти. За поста кандидатстваха Румяна Илиева и Даниела Росенова, като никоя от тях не успя отведнъж да получи необходимите 13 гласа.

    Росенова досега не е гледала знакови дела, свързани с организираната престъпност, каквито ще се гледат в спецсъда. Тя обаче е била съдия по мерките за неотклонение на обвинените за участие в престъпните групи на „Килърите“ и „Наглите“.

    По-рано днес се провали изборът за апелативен прокурор на София. 14 от 24-мата членове на ВСС пуснаха невалидни бюлетини. Претендентите за поста бяха двама, след като досегашният ръководител на апелативната прокуратура Вичо Вичев, се оттегли заради скандал с документна измама.

    Около единия от останалите двама претенденти за поста - Венцислав Андреев, се оказа, че също има скандал. Той е предупредил свой бивш колега, че от МВР го проверяват имотното му състояние и подслушват телефоните му. Главният прокурор Борис Велчев заяви, че отговорът на Андреев не бил убедителен. Неубедителна според него била и концепцията на другия кандидат - Стойчо Ненков. Главният прокурор определи избора като труден и заяви, че ако Вичо Вичев не беше оттеглил кандидатурата си е щял да го подкрепи.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X