Обява

Свий
Няма добавени обяви.

8 дена след побоя над Андрей двете враждуващи училища се помириха

Свий
X
Свий
  •  

  • 8 дена след побоя над Андрей двете враждуващи училища се помириха

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11.jpg
Прегледи:2
Размер:146.0 КБ
ID:6515969Възпитаници на двете враждуващи училища в София - 35 СОУ и от гимназията по архитектура, строителство и геодезия (СГАСГ), обявиха примирие днес - 8 дена след жестокия побой над 16-годишния Андрей Илчев. Те се събраха на среща, на която присъства и репортер на OFFRoad-Bulgaria.

    Андрей беше пребит на 23 ноември вечерта от 15-годишния Валентин Стоянов - ученик в строителната гимназия. Наложи се оперативно отстраняване на единия бъбрек на Андрей в спешната болница "Пирогов", където и до момента момчето лежи. Валентин е в ареста.

    Непосредствено след случая полицията обяви, че причината е стара вражда между двете училища. Двете момчета не са се познавали, Андрей с нищо не е провокирал Валентин, сочат данните на полицията.

    Днес ученици от двете училища сами организираха среща, на която обсъдиха как могат да помогнат на Андрей и какво да направят, за да не се повтаря подобна жестокост. Като за начало те ще направят обща Facebook страница, където да съберат максимално много идеи как да помогнат.

    Първата, която ще осъществят възпитаниците на гимназията по архитектура, е да поставят кутия за дарения, които да отидат за възстановяването на Андрей. Такава кутия има и в училището на пострадалото момче - 35 СОУ "Добри Войников". Учениците от двете училища ще организират и благотворителен Коледен базар за набиране на средства за момчето. Той ще се проведе на 21 декември в актовата зала на 35 СОУ. Входът ще е 3 лева.

    Тийнейджърите решиха още да направят презентации, чрез които да популяризират Международния ден за правата на човека - 10 декември. Готови са и да списват общ вестник, носещ името "Заедно". Целта е не само да информират съучениците си за ставащото с Андрей и как могат да помогнат адекватно, но и да пишат срещу насилието с цел превенция. Днес децата обсъждаха вестникът им да излиза веднъж на два месеца, а първият брой да е готов преди Коледа.

    Децата обявяват и седмица срещу агресията в училище. Тя ще е между 12 и 16 декември. Тогава те сложат на реверите си бели лентички, които ще символизират противопоставянето им на насилието в училище. Такива лентички ще бъдат раздавани пред всички училища в жк "Лозенец" (където се намират 35-то и строителната гимназия) между 12 и 16 декември.

    "Ще се опитаме да включим и други училища в кампанията ни, но след време. За сега сме само ние", коментира Виктория Галева, зам.-председател на ученическия съвет на СГСАГ.

    След драстичния случай с побоя над Андрей психологът на 35 СОУ Младен Владимиров подаде оставка и обясни, че се чувства виновен за станалото.

    По време на срещата учениците споделиха, че той винаги им е помагал и много се надяват да се върне в училище.

    "Познавам господин Владимиров от няколко години. Той е много стойностен човек и познава всеки един от нас. Прие нещата много присърце и затова подаде оставката си. Според мен така той показа отношението си спрямо ситуацията. Ние все още се чуваме с него и той все още ни помага да се справим с последиците от инцидента. Аз знам само, че той, като прихолог, си свърши перфектно работата. Всички много се надяваме да се върне", заяви пред OFFRoad-Bulgaria Десислава Тодорова, председател на ученическия съвет на 35 СОУ.

    Потърсихме за коментар и самия Младен Владимиров, който заяви следното:

    "Смятам, че съм виновен, защото аз съм единственият, който отчете проблема. Явно това, че сигнализирам за тези инциденти води до нови. Затова на въпроси относно оставката ми отговарям, наричайки я отстоявка. Просто си запазвам правото да говоря за проблемите и да ги съобщавам на когото трябва. Ние сме хората, които даваме личен пример на учениците. Аз много благодаря на всички, които ме подкрепиха. Виждам много ученици, учители и родители, които се застъпват за мен. Раздвоен съм дали да напусна. Просто някои неща трябва да се променят. Говорил съм с когото трябва и се надявам нещата да се развият правилно за всички."
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X