Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жестоко битото в София момче остана с един бъбрек

Свий
X
Свий
  •  

  • Жестоко битото в София момче остана с един бъбрек (ОБНОВЕНА)

    Дворът на 35 СОУ, където е станал побоят.Жестоко битият в двора на софийско училище 16-годишен деветокласник е останал само с един бъбрек. Оперативното му отстраняване се е наложило заради тежките травми, съобщиха от болницата за спешна помощ "Пирогов".


    Както по-рано писахме, 16-годишният Андрей е бил нападнат в двора на училището си - 35 СОУ "Добри Войников", вчера вечерта към 19:15 часа от трима ученици от съседната Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Христо Ботев". С него е имало още едно момче, което също е пострадало в боя, но няма сериозни наранявания.

    Първоначално беше съобщено, че тежките травми са причинили нараняване на далака на Андрей, че той е с комоцио, нараняване на белия дроб и че има сериозни травми по цялото тяло. По-късно тази вечер стана известно, че се е наложила и операция за отстраняване на единия бъбрек.

    Момчето е с опасност за живота.

    Андрей тъкмо бил свършил часовете за деня и си тръгвал, когато го нападнали. Според полицията той не е познавал нападателите си. Една от версиите за боя е вражда между възпитаници на двете училища.

    Единият от тримата нападатели е задържан. Казва се Валентин С.

    Силно афектирани от случилото се, ръководство на 35 СОУ, родители и учители днес се срещнаха с началника на IV Районно полицейско управление Валентин Бучински (на снимката долу), полицаи и експерти. Те внесоха жалба и обсъдиха случилото се.

    "Относно вчерашния инцидент мога да кажа, че сме разпитали част от свидетелите. Уведомили сме Софийска районна прокуратура. Сега чакаме решението й. Имаме още какво да довършваме по случая.
    Лицето Валентин е задържано с полицейска мярка за 24 часа, но от прокуратурата ще определят дали наказанието ще бъде по-тежко. Той е бил задържан и преди за футболно хулиганство", заяви началникът на Районното полицейско управление.

    Валентин Бучински, началник на IV РПУОт 35 СОУ разказаха пред репортер на OFFRoad-Bulgaria, че това не е първото нападение над техен ученик от възпитаници на професионалната гимназия.

    На 7 ноември същият Валентин С. с още двама души - по всяка вероятност ученици от бившия техникум, са нападнали други две момчета от 35 СОУ, които чакали трамвая на спирката, която е точно срещу входа на професионалната гимназия.

    Момчетата се срещнали случайно, без предварителни уговорки.

    "Нападателите попитали само: "Вие от 35-то ли сте?" и когато получили утвърдителен отговор, боят започнал", разказа днес на срещата в полицейското управление бащата на едно от децата.

    Двете нападнати момчета не са пострадали тежко. Родителите им са внесли жалба за случилото се в IV РПУ.

    "Това момче (б. ред. Андрей) е станало случайна жертва. Нашите деца просто са имали късмет. 20 човека са били тук. Това са т.нар. "нинджи", които се движат с маски. Това е, което знам от моя син", коментира бащата на едно от пострадалите на 7 ноември момчета.

    "Децата са много агресивно настроени. Те играят видео игри с насилие, гледат филми с насилие. Това е което виждат по улиците дори. Ние даваме еталон на поведение на тези деца, за това трябва да мислим позитивно и да даваме добър пример", коментира случилото се главен инспектор Виолета Аланджийска, началник на група "Детска престъпност" към Криминална полиция в СДВР.

    Автор: Камелия Маринова
    Прикачени файлове
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X