Обява

Свий
Няма добавени обяви.

„Знак за качество” на бензиностанцията гарантира, че зареждаме горива по европейските стандарти

Свий
X
Свий
  •  

  • „Знак за качество” на бензиностанцията гарантира, че зареждаме горива по европейските стандарти

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:phpr9vdru.jpg
Прегледи:1
Размер:228.6 КБ
ID:6520353 SGS, водеща в света компания за проверка, верификация, изпитване и сертифициране, присъства в България от 1991 г. С повече от 400 експерти в цялата страна, централен офис в София и оперативни офиси във Варна, Бургас, Русе, Пловдив и Свиленград, компанията се е наложила като водещ доставчик на услуги в областта на сертифицирането за качество на продукти и услуги. Акредитираните лаборатории на SGS България предлагат широк спектър от услуги за нефтени и химически продукти, потребителски стоки, земеделски продукти; услуги в областта на индустриалното производство и околната среда, микробиология, ГМО, почва, вода, текстил, както и в областта на сертифициране на системи за управление.
    Разговаряме с г-н Димитър Марикин, Управляващ директор на SGS България, за това колко е важно горивата да са качествени и как се проверяват те, за да сме сигурни какво зареждаме.

    Кои са основните 7 параметъра по които се проверяват горивата в бензиностанциите?
    Проверката на качеството на горивата от SGS се извършва по два начина:
    - с мобилна лаборатория, която взема проби и прави анализ на място на горивата Shell в момента на посещението
    - вземане на проби от инспектори на SGS и предоставянето им за изпитване в стационарната лаборатория
    Качествата на горивата се тестват по всички задължителни значими критерии по БДС и Европейските изисквания и стандарти за гориво. Отчитат се няколко основни параметри - 9 параметъра за качество на дизеловите горива и 10 параметъра за бензин.
    Отчитат се следните параметри за качество на бензина: външен вид, плътност, Изследователско Октаново Число, Моторно Октаново Число, дестилация, съдържание на сяра, съдържание на бензол, кислородсъдържащи и общ кислород. Последните два показателя се определят само за пробите, които се анализират в стационарната лаборатория на SGS България.
    Параметрите за отчитане на качеството на дизелово гориво са: външен вид, плътност, цетаново число, съдържание на биодизел, пламна температура, сяра, температура на филтруемост, съдържание на вода, дестилация и микробиологично замърсяване.

    Да вземем, например, веригата Shell. Какво е качеството предлагано от бензиностанциите им у нас?

    Проверката на качеството на горивата се прави, както на място в търговския комплекс от мобилната лаборатория на SGS, така и в стационалната лаборатория намираща се в Бургас. Годишно се взимат над 480 проби, без предупреждение, в цялата мрежа търговски комплекси Shell, от които се извършват над 4000 анализа. Уверено мога да заявя, че качеството на горивата във веригата Shell напълно отговаря на нормите и изскванията на Наредбата за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол.

    Колко от обектите на веригата са проверени? И какво е общото заключение?

    В програмата за мониторинг са включени всички обекти, носещи бранда на веригата Shell – общо 100 обекта, които се проверяват на случаен принцип, без предупреждение. Резултатите от проверката се обявяват след приключване на тестовете и протоколът е наличен в търговския обект, който е проверен, както и на сайта на Shell.

    Общото заключение е, че качеството на горивата във веригата Shell напълно отговаря на българските и европейските стандарти за качество.

    Какво представлява уникалната проверка за наличие на микробиологично замърсяване при дизеловите горива? Кои са държавите, въвели това изследване преди България?

    В нормални условия биокомпонентът в дизеловите горива създава предпоставки за развитието на микроорганизми, които образуват слузест слой и променят филтруемостта на горивото. Друга причина за развитието на микроорганизми може да бъде и наличието на вода в дизела.

    Провеждането на това изследване е препоръчително, тъй като веднъж замърсено, горивото заразява всичко по пътя си – тръбопроводите, цистерните и резервоарите на клиентите, а изчистването на микроорганизмите е изключително трудоемка и скъпа процедура. Изследването на този параметър е регулярна практика в страни като Германия, където петролните компании редовно проверяват горивата за наличие на микробиологично замърсяване.

    Shell България извършва това изследване в нашата лаборатория. В допълнение мога да ви уверя, че наличието на вода в дизела също се следи от SGS и няма установени дизелови горива с наличие на вода в резултат на многобройните проверки.
    Как протича анализът? Какви са изненадващите проверки?

    За проекта в страната е създадена специално оборудвана мобилна лаборатория под знака на SGS, която посещава без предварително предупреждение бензиностанциите Shell и анализира на място 9 параметъра на бензиновите и 10 параметъра на дизеловите горива. Анализът в мобилната лаборатория се прави с високотехнологични уреди от специалисти на SGS, които контролират параметри на бензина като октановo числo, сяра, парен натиск, дестилационни характеристики и др. При горивата за дизеловите двигатели анализът се прави на показатели като плътност при 15°С, пламна температура, съдържание на вода, сяра и др. Осигурена е прозрачност на данните, получени от проведените анализи чрез постоянно обявяване и актуализация на резултатите от тестовете на всяка бензиностанция на сайта www.shell.bg и на съответния търговски обект.

    От месец ноември една част от пробите се анализират с мобилната лаборатория, а другата част в стационарната лаборатория на SGS, тъй като има показатели, които се анализират само в стационарната ни лаборатория.

    Как се представят обектите на Shell до момента?

    Анализираните до момента горива на Shell имат отлични показатели, които всеки може да провери сам, за да се увери в качеството на горивата, които използва. Данните от проведените анализи се обявяват и актуализират непрекъснато и на сайта www.shell.bg.
    Може ли българските шофьори да се чувстват сигурни на бензиностанция Shell у нас, както е и в останалите европейски държави?

    Българските шофьори могат да се чувстват напълно сигурни че качеството на горивата, които зареждат от Shell не се отличава от стандартите в останалите европейски държави . „Знак за качество” на SGS е най-обстойната и всеобхватна програма за инспектиране на качеството на горивото, предлагано на пазара. Програмата, прилагана в България, е същата която се прилага от SGS в останалите европейски страни. Стандартите на SGS за качествен контрол на горивата са безкомпромисни и валидни за всяка страна, в която компанията оперира. Когато видите стикера „Знак за качество” показан на бензиностанция, можете да сте сигурни, че търговецът на горива е надежден и горивото, което купувате е в съответствие с европейските стандарти. Наличието на „Знак за качество” в съответния търговски комплекс потвърждава, че този търговски комплекс предлага горива, които отговарят на БДС и европейските стандарти за високо качество.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    • TRUCK EXPO 2019: летище "Лесново", 6 - 8 юни
      от izo4x4
      Голямото TRUCK EXPO идва отново

      За първи път в програмата очаквайте TRUCK TUNNING SHOW



      За поредна година летище Лесново ще посрещне лятото с най-големите на пътя. TRUCK EXPO 2019 идва от 6 до 8 юни с още повече мощ, технологични новости и иновации в сектора на тежката автомобилна индустрия. През 2019 г. организаторът на TRUCK EXPO Асоциацията на автомобилните производители и техните представители...
      29-05-19, 12:24
    • „Знак за качество” на бензиностанцията гарантира, че зареждаме горива по европейските стандарти
      от Стефи Накова
      SGS, водеща в света компания за проверка, верификация, изпитване и сертифициране, присъства в България от 1991 г. С повече от 400 експерти в цялата страна, централен офис в София и оперативни офиси във Варна, Бургас, Русе, Пловдив и Свиленград, компанията се е наложила като водещ доставчик...
      05-12-18, 12:03
    • Вижте кой спечели комплект летни гуми от играта на Nokian
      от Владимир Йончев

      Днес беше изтеглен победителят в играта на финландските премиум производители на автомобилни гуми Nokian Tyres.

      Щастливият печеливш е потребителят с никнейм mitaka0007. Той ще може да си избере комплект летни гуми от каталога на Nokian Tyres.

      Честито на късметлията! Приканваме го да се свърже с нас на редакционната ни поща offnews@offnews.bg за подробности как да получи наградата. Надяваме се това да ста...
      30-05-18, 14:56
    • Време ли е да слагаме летните гуми или е рано?
      от Еделвайс
      Мисля утре да слагам вече летните гуми, или още е рано според вас?
      12-03-18, 14:56
    • От: С кемпер без цел и посока в южна Италия.
      от s_s1
      Събрахме набързо някакъв багаж, малко храна, алкохол и доста бира, натоварихме се и тръгнахме към Дурес Албания от където трябваше да се качим на ферибот до Бари Италия. Минахме през Скопие без да спираме.





      Стигнахме до парк Маврово, където спряхме за почивка:







      ...
      12-03-18, 14:48
    • Вижте кой печели ваучери за гориво от Петрол
      от Владимир Йончев
      10 от хората, които заредиха гориво от Петрол с картите на OFFRoad-Bulgaria.com, печелят ваучери за гориво на стойност 50 лева.
      Ваучерите можете да получите в редакцията на OFFMedia в София на бул. Витоша 15, ет. 3 срещу представяне на картата с печелившия номер.
      Ако не сте от София ползвайте темата във Форума, за да се уточним как да Ви изпратим ваучерите.
      Ето печелившите номера:
      9815240001108266
      9815240001106401
      ...
      03-01-18, 15:11
    Зареждам...
    X