Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отиде си Велко Кънев

Свий
X
Свий
 •  

 • Отиде си Велко Кънев

  Велко КъневСлед дълга борба с рака в неделя почина големият български актьор Велко Кънев. 63-годишният артист беше победен от рак на гласните струни, след като в средата на миналия месец се появи рецидив. Тогава лекарите не бяха сигурни дали ще могат да спасят живота на актьора или просто ще отложат най-лошото.


  Велко Христов Кънев е роден в Елхово през 1948 г. Завършва ВИТИЗ през 1973 г., след което бързо се превръща в една от най-значимите личности на българската сцена. Сред десетките филми, в които е участвал, са „Оркестър без име“, „Мъжки времена“ и „Да обичаш на инат“.

  Той е и сред емблематичните фигури на предаването „Клуб НЛО“.

  През по-голямата част от кариерата си Велко Кънев игра в Народния театър, от чиято история е неизменна част.

  Тази есен актьорът се сблъска с рака на гласните струни за пореден път. Първата му операция беше през 2007 г. в Германия. Една година по-късно звездата се завърна победоносно в Народния театър, където взе участие в моноспектакъла „12 разгневени монолога“, посветен на 60-ия му юбилей. Въпреки че всеки път той твърдеше, че нещата са минали добре, на 11 декември 2011 година България се раздели с една от най-ценните си личности.

  В интернет бяха организирани няколко инициативи за събиране на средства в помощ на Велко Кънев, а сред колегите му имаше много негови приятели, които до последно се опитваха да му помагат в борбата със заболяването.

  Още по темата:

  In memoriam: Велко Кънев отиде в по-добър свят
   Коментарите са забранени.

  Канали

  Свий

  Latest Articles

  Свий

  Зареждам...
  X