Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съдът оправда подсъдимия за убийството пред „Соло“

Свий
X
Свий
  •  

  • Съдът оправда подсъдимия за убийството пред „Соло“

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8715.jpg
Прегледи:2
Размер:90.7 КБ
ID:6516393Софийският градски съд оправда Илиян Тодоров, подсъдим за двойното убийство пред столичния клуб „Соло“ през 2009 година. Според обвинението по хулигански подбуди Тодоров умишлено е умъртвил Васил Александров и Кирил Въжаров и е направил опит да убие Кирил Димитров.

    В мотивите на съдиите се казва, че ножът, с който е извършено убийството, е различен от ножа, приложен като веществено доказателство по делото.

    Изготвените по този въпрос две експертизи показват, че нанесените на жертвите прободни рани не отговарят на формата и острието на ножа. Съдиите смятат, че няма достатъчно категорични доказателства за вината на Илиян Тодоров. Решението на магистратите е взето и на базата на приложения видеозапис от нощта на убийството, който с нищо не уличавал Тодоров.

    Има грешки в разследването по случая с убийството пред столичния клуб „Соло” преди две години, каза съдия Румяна Чинчалова. "Това наше решение не е спонтанно и случайно, а се основава на година и половина разследване. Ние не можем да не изхождаме от законови норми. Дълбоко скърбим и сме съпричастни към болката на близките на загиналите, но ние сме съд и не можем без никакво съмнение да отсъдим такава присъда. Престъпление и загинали има, преки доказателства обаче няма за вината на Илиян Тодоров. Не трябва да се прекъсва веригата, която води до извършителя, а тук тя прекъсва", обясни съдия Румяна Чинчалова.

    Оправдателната присъда може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

    Роднините на жертвите бяха категорични, че прокуратурата не си е свършила работата по разследването и за това съдът излиза с подобно решение.

    Разноските по делото, които до момента са над 16 хил. лева, засега остават за сметка на държавата.

    Подсъдимият Тодоров се предаде сам един ден след инцидента, след като родителите му го убедили да стори това. Той е син на генералния директор на Национална служба "Растителна защита" и председател на групата общински съветници на БСП в Перник Венцислав Тодоров.

    След задържането на сина му Венцислав Тодоров се оттегли от всички партийни постове и заяви, че не желае повече да участва в политическия живот. Майката на младежа работи в Център за работа с деца в Перник.
    Прикачени файлове
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X