Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стачката в БДЖ продължава

Свий
X
Свий
  •  

  • Стачката в БДЖ продължава 10-и ден (обновена)

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:БДЖ.jpg
Прегледи:12
Размер:126.6 КБ
ID:6516006Въпреки сближените вчера позиции между синдикатите и ръководството на БДЖ, днес стачката в железниците продължава. Петър Бунев от КНСБ заяви, че преговорите с мениджърския екип на железниците по-късно днес ще покажат дали утре ще има стачка или не.


    Традиционно днес стачката започна от 8 часа и ще продължи до 16 часа. Ако довечера бъде подписан колективен трудов договор, днес може да бъде последният стачен ден.

    Освен в София днес влаковете спляха в Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Мездра и някои други малки гари.
    Вчера ръководството на компанията и синдикатите постигнаха съгласие за заплатите на служителите на БДЖ. Заплащането ще се извършва с нова бонусна система, която ще бъде разработена съвместно от синдикатите и ръководството.

    Двете страни обявиха, че внедряването на новото заплащане ще стане до 1 юни 2012 година. До тази дата служителите в БДЖ няма да имат понижение на заплатите, но след 1 юни 2012 година доходите им ще спаднат. По думите на изпълнителния директор на железницата Йордан Недев новата система на плащане ще мотивира работниците и ще привлече нови млади служители в компанията.

    По време на преговорите остана неразрешен въпросът за това дали дружеството ще има право да уволнява поради съкращения без съгласието на синдикалния орган.

    В същото време жителите на пет кюстендилски села готвят протести заради закрита от БДЖ железопътна линия. Най-използваната връзка с Кюстендил от ученици и работници е спряна от 1 декември, въпреки събраните 700 подписа в защита на линията между Кюстендил и Раждавица. Спреният сутрешен влак се използва от ученици и работници. За тях това е най-удобната връзка. Сега хората са притеснени, защото не могат да отидат навреме и да се върнат обратно.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X