Докарах Харвито за малко профилактика в София и ми направи впечатление, че при маневри на място /завой на 90 градуса/ моста отзад почва да бучи. На село си карам само направо и може така да е откакто я взех преди 2 години - масло не съм проверявал, защото няма течове и направо си върви абсолютно безшумно. 4х4 е и искам да попитам доколко е безшумен този диференциал при маневри?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос по заден мост HR-V
Свий
X
-
От: Въпрос по заден мост HR-V
Преди малко проверих маслото - бистро и точно до ръба на пробката, нямам идея дали е сменяно. Въпроса ми беше при обръщане посоката на движение на тясна улица - пълен ляв напред, пълен десен назад и т.н. чувате ли някакво жужене отзад? В ръководството пише, че задната помпа има 2.5% по-голям дебит точно за да не се включва 4х4 при завои, но ми се искаше мнение от първа ръка!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Ами при мен няма такова ... жужене или шум.
Имам друг един шум дето не могат да го хванат от лагер на колело ли е, от гумите ли е, или ... не знам някой лагер отзад м/у кардана и дифа ...
Но определено си смени маслото в диференциала, ако не си го сменял, НО само от хонда !!!Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнениеАми при мен няма такова ... жужене или шум. Но определено си смени маслото в диференциала, ако не си го сменял, НО само от хонда !!!Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение... пълен ляв напред, пълен десен назад и т.н. чувате ли някакво жужене отзад? ...Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
Коментар
-
И аз имам същия проблем. Днес си купих хонда Cr-V 2001год и при пълен завой на ляво и дясно, се получава едно тресене на задния мост, а иначе на право върви идеално. Освен маслото да се смени, има ли други причини за това тресене? Ще ви бъда благодарен да дадете някакъв съвет.
Коментар
-
Огледай добре каретата на кардана. Аз имах счупена чашка на предно каре и тресеше по същия начин, само в завой на място, а направо не. Това с каретата само в краен случай, по-принцип шум и вибрации се получават при проблем със системата за включване на 4х4 след употреба на масло различно от DPF-S, или влизане на вода в диференциала. Системата е еднаква при CR-V u HR-V - двойна помпа и многодисков съединител в обща маслена баня със задния диференциал. Ако тресенето не се оправи след смяна на маслото, значи има проблем с многодисковия съединител. Прави се т.нар. полиране на дисковете, пост N14 на Goblin в тази тема:
http://www.offroad-bulgaria.com/show...4513&p=1314773
п.п. Прочети цялата тема.Последно редактирано от krasi-mir; 18-03-15, 00:46.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Коментар
-
Някъде отдавна из форума бяхме писали за този проблем. Лекува се доста успешно с леко препълване с масло. Просто вдигаш откъм страната на пробката и наливаш повече масло ( да мине над нивото на пробката). Не помня вече колко точно хващаше. А преди да разберем тоя "тарикатлък" колко дифове купихме и отворихме.....
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=106249
След толкова години още си я търкаля за риболов тоя пич. А го имаше "хака и в няколко други теми впоследствие....Последно редактирано от Tony33; 18-03-15, 01:27.висете отпуснато
Коментар
-
Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнениеНякъде отдавна из форума бяхме писали за този проблем. Лекува се доста успешно с леко препълване с масло.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Аз съм в шок! Източих около 950 грама по-тъмночервено, но бистро масло, сипах 1 литър от новото, минах 5 км и още при първата проба пред гаража щях да се натреса във вратата, защото колата летеше с неочаквана инерция в завоя, вместо да задържа със стържене! Такава пълна промяна за толкова кратко време не съм очаквал! Предполагам това обяснява и по-лошата инерция като цяло, която отдавах на системата в задния мост.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Честито
Или маслото не е било Honda DPF-S, или не е било сменявано от М-найсе-100-тин-иляди километра!
Лошото е, че в AutoData, за нашите бангии дават DEXRON III за автоматика и задния диф, и на никой не му пука, какво вика япончето
п.п. Виж си състоянието на течността в усилвателя на волана. Да не се окаже, че като я смениш, oсвен летенето ще ти се подобри и завиването. Там правилната е Honda PSF-S, а не ATF, както е на доста европейски кошници.Последно редактирано от krasi-mir; 18-03-15, 21:26.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Коментар
-
Мисля че си завива нормално - волана си е лек, има някакъв шум при въртенето, но ако оправя и това има опастност да ми стане основна кола вместо Фронтерата!Honda XL600LM, 1987
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар