Може ли някой да ми каже с какво налягане се пълни хидрофора и кое е по-добре,да се напълни първо с вода и тогава да се напомпи или обратното?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за хидрофор
Свий
X
-
До: Въпрос за хидрофор
Хидрофора се ползва на вилата но беше спукана мембраната и сега я сменям.Само че от където я взех не ми казаха процедурата за смяната и налягането.Като разгледах устройството на балона си мисля че ако го напомпя ще съсипя новия.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеХидрофора се ползва на вилата но беше спукана мембраната и сега я сменям.Само че от където я взех не ми казаха процедурата за смяната и налягането.Като разгледах устройството на балона си мисля че ако го напомпя ще съсипя новия.
сменяш мембраната ,помпиш на 1.5 бара и си пускаш системата ...И да не забравиш да провериш клапана дали е здрав...
Коментар
-
Хидрофор се слага в къща, вила, хижа..., която е захранена с вода от място с малка денивелация, т.е. нямаш достатъчно налягане, за да могат нормалните домакински уреди да работят(пералня, миялна, някои бойлери и т.н. Представлява помпа с резервоар, която натрупва в него количество вода под нужното налягане и захранва водната инсталация в къщата. Когато консумираш помпата се включва периодично и добавя вода/налягане... Най-общо е това...
Коментар
-
Хидрофорите се делят на два основни вида:
Китайски - направени в Китай, често под германска /неизвестна/марка, достъпни, лъскави и фалшиви!
Турбината им е от рециклирана пластмаса и стига до толкова, че да се завърти час, два, докато решиш че вече си решил проблема. След това шпонката превърта и почваш да си поръчваш турбинки, докато не решиш, че е по-изгодно да си направиш шприц и сам да си ги произвеждаш!
Скъпи - италиански и всякакви скромно изглеждащи за цената си, но с идентифициран произход!
Аз инсталирах италианска помпа с пресостат, която вече трета година работи перфектно, без балон и без мембрани, преди това накупих куп боклуци от Метро, дето ги подарих на конярите като премия за добра служба!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнениеСлед това шпонката превърта и почваш да си поръчваш турбинки
Скъпи - италиански и всякакви скромно изглеждащи за цената си, но с идентифициран произход!
Аз инсталирах италианска помпа с пресостат, която вече трета година работи перфектно, без балон и без мембрани
Хидрофор без балон с мембрана,че това си е обикновенна водна помпа макар че има пресостат.На хидрофора се поставя балона за да включва по рядко помпата и във случая колкото е по голям толкова по рядко работи.
За турбинките на китайските хидрофори съм съгласен че не е качествена пласмасата но могат да се подменят с по добри например от ЕНХЕЛ.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеХидрофор без балон с мембрана,че това си е обикновенна водна помпа макар че има пресостат.На хидрофора се поставя балона за да включва по рядко помпата и във случая колкото е по голям толкова по рядко работи.
Коментар
-
Грешката е моя..
Мислех, че се нарича пресостат, но явно това е някакъв друг прекъсвач, както казва Паджеровод!
Като говорих за гнусните китайски ментета, имах впредвид точно "германската" фирма "Ейнхел", дето е толкова германска, колкото аз съм китайски мандарин!
Коментар
-
Аз съм използвал италиански балон и пресостат и българска 30-годишна помпа Вида-4.
От 10г. и няма и минимален проблем.
От китайските се отказах само след визуален оглед"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Здравейте колега балона се казва разширителен съд и служи за да поема количеството излишна вода изтласквано от помпата в системата в която е свързан хидрофора.Размерът на разширителния съд се определя от дебита на помпата на съответния хидрофор,колкото по голям двбит има една помпа толкова и вместимоста на разширителния съд трябва да е по-голям.Налягането в тъй наречения балон трябва да е 0.2 атмосфери по ниско от налягането на включване на помпата.Пример ако твоят хидрофор когато спреш консумацията на вода спира при налягане 3.0 атмосфери и при спадане на налягането тръгва когато налягането достигне 2.0 ат. въздухът в балона трябва да е с налягане точно 1.8 ат ни по-малко ни по-вече.Въздухът се напомпва при празна от вода система.Дано съм бил полезен.Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
Място и хора към които да принадлежи ...
Коментар
-
От: Въпрос за хидрофор
Здравейте,
Изрових тази тема, защото ми предстои по-сложен ремонт в жилищната кооперация. Необходим е монтаж на хидрофорна система. Блока е 8 етажа, два входа с по 2 апартамента на вход. Идеята е да се изгради обща система в мазето за всички в блока.
Интересувам се от читави фирми и съвети от запознати. Изискване има и за безшумност - възможно ли е това?!
Обекта е в провинцията.
Благодаря предварително.Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар