Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съмишленик за ЛИМНОС и ЛЕСБОС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съмишленик за ЛИМНОС и ЛЕСБОС

Привет, колеги !

Търся съмишленик за една сравнително близка екскурзия, която планирам в началото на септември. Идеята ми е да бъдем две коли с основна цел да си помогнем при евентуална авария или друга непредвидена нужда. И компания разбира се, но не е задължително навсякъде и на всяка цена да сме заедно ако интересите са различни.

Праметри на екскурзията :

Маршрут : БГ - Кавала - о-в Лимнос - о-в Лесбос - Айвалък - БГ. Тук отбелязвам, че връщането е през Турция, което означава паспорти.
    Основна идея : разглеждане на двата гръцки острова с всичките им забележителности и по-интересни места. Нямаме плажна насоченост, но пък който не му се обикаля може да плажува, нали. А места за тази цел там Бог дал в изобилие.
    Времетраене : 9 дни. 3 дни на Лимнос, 4 на Лесбос и 2 дни пътуване от и към БГ.
    Нощувки : 8. Кавала-1, Лимнос-3, Лесбос-4. Нашите виждания са за хотел или вили средна класа. Не сме „луксозни” туристи, но не сме и „палатков” тип.
    Период : 05.09.2014 (петък) - 13.09.2014 (неделя). Не подлежи на промяна.
    Километраж : Зависи кой откъде тръгва. От Бургас имам около 480 км до Кавала и 540 км от Айвалък. Иначе по островите общо около 700-800 км, но и това е относително. При пълно заместване на обиколките с плажуване тези 700-800 км могат да се сведат до стотина.
    И три пътувания с ферибот съответно 5 + 6 + 2 часа.
    Вид на МПС : Ние ще бъдем с Нисан Терано (същия от аватара ми). Не е най-доброто за дълъг път, но става. От опит знам, че на островите по принцип извън главните пътища настилките са доста груби, понякога въобще няма такива. До някои от набелязаните „точки” вероятно трудно ще се стигне с лека кола, особено ако е по-шосейна. Не става дума за офроуд, но колата трябва да е подходяща и за черни пътища. Тераното е презастраховка в този случай, но такава ми е колата.
    Ориентировъчни разходи в евро при 4 човека група : нощувки-500, храна и напитки - 800 (вечери в таверни среден клас със съответните ракии и салати в умерени количества), фериботи-450, такси за музеи и пр. почти няма. Горивото зависи от колата, не съм го включил. В моя случай около 170 л. дизел, като половината трябва да зареждам в гръцко. Цената на дизела там е почти като в БГ, но на бензина е около 25 % по-висока. За зареждане в Турция не си и мислим. Други разходи според желанията и кесията.

Толкова от мен. Ако някой има желание и интерес, моля на ЛС.
    Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X