Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нови зимни гуми осигуряват максимално сцепление със заледените пътища (ВИДЕО)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Нови зимни гуми осигуряват максимално сцепление със заледените пътища (ВИДЕО)

    Те са снабдени със сгъваеми шипове, които се захващат здраво към асфалта и се прибират с натискането на един бутон
    19 февруари 2014, 13:47 a+ a- a



    Шофирането по финландските пътища често може да е трудна задача поради тежките зимни условия в страната. Местната компания Nokian намери решение на този проблем с новия си прототип за зимни гуми. Те осигуряват максимално сцепление с пътя при всякакви условия, включително и върху лед. Тайната се крие в металните шипове в гумата, които могат да се разгъват и прибират с натискането на бутон.
    В много страни, включително и България, използването на гуми с шипове е забранено по повечето пътища, защото увреждат асфалта. Именно затова разработката на Nokian позволява прибирането на шиповете и използването им само при необходимост.
    „Този нов прототип е голям напредък в разработката на гуми и скоро може да се превърне в масов продукт, използван от мнозина. Съчетаването на стандартни зимни гуми с такива с шипове е нещо ново в тази индустрия и концептът ни показва, че реализирането на подобна технология е възможно", разказа Мати Мори - мениджър техническо обслужване на клиенти в Nokian. Източник: cars.bg

    http://www.youtube.com/watch?v=qNXL2EEscuE

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X