Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на "карбоново" гърне за мотор

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ремонт на "карбоново" гърне за мотор

    Здравейте, извинявам се предварително ако не съм уцелил раздела.

    На кратко: Мотора ми има карбоново гърне произведено в Англия. Като цяло е нисък клас и според мен не е изцяло от карбон, а изградено от някакъв вид вата и е облечено в карбон за визия. Дойде времето, в което то вече прогори ватата и проби външния слой. Най-лесно е да го захвърля и да си търся ново, но поради факта, че то идва с така наречения "link pipe", който играе ролята и на "decat", не ми се впуска в преправяне на половината изпускателна система. Тук идва вашата роля, да ми помогнете със съвети за материали, които бих могъл да използвам за поправката му. За щастие се сцепи от задната страна, която стои скрита от шарнира.

    Моята идея е да сложа отвътре няколко слоя карбонов плат със смола, за да поправя дупката в корпуса. След това върху тях да залепя някакъв вид термоизолационна лента и да сложа нова вата.

    Въпросите ми са: Има ли специална епоксидна смола за карбонов плат и имам ли нужда от нея, при положение, че няма да се вижда и реално не ми трябва UV защита от пожълтяване и т.н.? Знам, че има специална вата за ауспуси по магазините, но според мен тя е излишно скъпа и съм виждал по разни видеа как слагат стъклена или каменна вата. Каква да бъде новата вата?
    [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X