Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко корабно гориво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Леко корабно гориво?

Първоначално публикуван от Torque Преглед на мнение
    Коя реколта е маслото,"работило" ли е,или свежо?
    Реално няма никъкво значение защото работата на това масло е да отвежда температурата от трансформатора охлаждаща течност в херметически затворен съд. Аз докато се усетя че става за гориво един колега изгори има няма два тона источено от стари трансформатори.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Да де,но аз от други (здравословни) съображения попитах,нейсе...

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
        Първо какво наричате леко корабно гориво? Disel oil?или Heavy Fuel Oil? Виждали ли сте някога?
        Изобщо какво го сравнявате с корабното гориво като то се обработва от сепаратори!
        Ако за вас лекото корабно гориво е дизел - карайте с него после с оня поглед
        Преди години имаха договор с ШЕЛ тогава съм карал с него но след това не пипам
        Ойл е масло колега Фюел е гориво!! Леко корабно гориво = най обикновен дизел.
        Тежките горива "газьол" за главен двигател и "мазут" е котелно гориво.
        Капитан съм и тази материя ми е доболка позната......цветът на горивото е без значение всяка партида е с различен цвят, за качество можете да се ориентирате от сертификат за съответствие !!
        Поздрави
        --------------------------------------------------
        [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
        [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Реално няма никъкво значение защото работата на това масло е да отвежда температурата от трансформатора охлаждаща течност в херметически затворен съд. Аз докато се усетя че става за гориво един колега изгори има няма два тона источено от стари трансформатори.
          Първо привет и добро утро на съфорумците.Снощи заредих резервоара до гърло.100% само масло.Никакви проблеми.Пълнете и карайте .
          OFFROAD SANDANSKI TEAM ON FACEBOOK

http://www.facebook.com/group.php?gid=304000130920

Коментар

Първоначално публикуван от blagoo Преглед на мнение
            Първо привет и добро утро на съфорумците.Снощи заредих резервоара до гърло.100% само масло.Никакви проблеми.Пълнете и карайте .
            Ами че аз това и правя на ситроена само сипвам и по малко нафта жълта червена къквато испадне .

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
              Ойл е масло колега Фюел е гориво!! Леко корабно гориво = най обикновен дизел.
              Тежките горива "газьол" за главен двигател и "мазут" е котелно гориво.
              Капитан съм и тази материя ми е доболка позната......цветът на горивото е без значение всяка партида е с различен цвят, за качество можете да се ориентирате от сертификат за съответствие !!
              Поздрави
              Колега ти се изказа и ти сега - Какво е тогава HFO(Неavy Fuel Oil) и Disel Oil тогава?
              -ако си моряк знаеш как им е наименованието...тоя Oil е на всякъде
              Маслата са - Lubricating Oil и Hydraulic Oil...

Коментар

Не знам дали питането ми е за тук,ама за да не пускам нова тема,че това май не е много желателно...!
                Като се заговори за различни видове нафта искам да попитам нещо,което много ме озадачи:
                От 2-3 месеца сипвам нафта само на ЕКО-Кинитрон...скоро реших да източа малко горивния филтър,ако евентуално има вода...речено-сторено...подложих чашка под горивния филтър,излях малко,разгледах какво се е източило,и нафтата резедава...А,сега де...?Вода нямаше грам,но следващото ми зареждане беше от ОМВ във Враца с нормална нафта,която пък се оказа прекрасна-и разхода падна рязко.
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от paynera Преглед на мнение
                  Днес окончателно разбрах каква е тази червена нафта след като взех поредното количество(500 л.)Това е нафта от преди 20-25 години още от "татово време" (държавен резерф).Не можах само да разбера до сега къде е седяла? и защо сега излиза на бял свят? и как се краде?Нафтата смело мога да заявя,че е по-добра от сегашните боклуци.
                  Един приятел миналата седмица ми донесе една туба от въпросната червена нафта и каза че му я дали за Евро 5 къкво означава това нямам представа но колата ми върви прекрасно с нея.

Коментар

Здравейте колеги, търся каквото и да е алтернативно гориво за стария ми дизелак ако някой има количества и желание да продава , да ми пише едно ЛС. Особено колегата blagoo ако намери трансформаторно никак няма да е лошо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X