Здравейте!Проблема ми е в един карбуратор за двутактов мотор (за скутер но не мисля че има значение).Та да разкажа историята.Взех мотора и реших да попрегледам някои неща.Разглобих карбуратора почистих го със сгъстен въздух и го сглобих.Тогава протече бензин между чашката на карбуратора и тялото му.Алуминия с времето и напреженията от болтчетата се е изметнал и гарнитурата неможе да оплътни напълно.Тогава направих грешката да го намажа с менте черен силикон , който беше разяден от бензина.От тогава имаше няколко чистения като последното и най - ефективно беше с кореселин като целта беше да се разтвори силикона.След това (при периодичното почистване поради недостиг на бензин) в жигльорите имаше някакви много дребни частици , които подозирам че са от окислилия се от времето алуминий.Мисля да взема един ремонтен комплект за карбуратор и да се приключва но въпросът е с какво да го почистя преди да го сглобя.На доста места виждам разни спрейове за почистване на карбуратор но има ли смисъл от тях или са пари хвърлени на вятъра.За силикона мисля че вече разбрах марката (Рейнц).Вариянт е и нов карбуратор ама не ми се иска ако този заработи както трябва.Та така давайте съвети кой с каквото е патил.Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Почистване на карбуратор - с какво?
Свий
X
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.